• Program


    Holle anyó
    11

    Holle anyó

    3+
    90 perc, 1 szünettel
    Bábtechnika: marionett, pálcás báb





     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: február 10. szombat, 15:00

    Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Minden munkát a másiknak kellett végeznie. Ott ült szegény napestig a kút mellett, és font, egyre font, míg csak a vér ki nem serkent az ujjából. Le akarta mosni a kútnál, de az orsó kicsusszant a kezéből, és beleesett a vízbe. A lány hazaszaladt a mostohájához, s elpanaszolta neki, mi történt. Az meg, ahelyett, hogy megszánta volna, kegyetlenül ráripakodott: „Ha beleejtetted, szedd is ki belőle!” Mit volt mit tenni, a szegény lány összeszedte minden bátorságát és az orsó után ugrott…
    Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Holle anyóé, aki a természet változásaiért felel, aki a földben megbúvó ércek gazdája, és akinek a dunnájából hullik a hó. Holle anyó világában a mostohatestvérek bejárják a jóság, tisztelet, szorgalom, segítőkészség, egyben a felnőtté válás útját. Persze ki-ki a maga módján.
    Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza, amelyek segítségével igazi varázslat jöhet létre a színpadon.

    Bábszínpadi adaptáció: Szabó T. Anna, Kuthy Ágnes, Gimesi Dóra
    Zeneszerző: Bella Máté
    Látványtervező: Hoffer Károly
    Marionett szakmai konzulens: Lénárt András
    Rendezőasszisztens: Csonka Maresz
    Rendező: Kuthy Ágnes

    Szereplők:
    Holle anyó; Néni: Kolozsi Angéla m. v.
    Bella, szorgalmas lány: Pájer Alma Virág
    Ella, lusta lány: Spiegl Anna
    Mostoha: Pallai Mara
    Kemence; Péter: Kemény István, Tatai Zsolt
    Almafa; Kislány: Kovács Judit
    Kakas; Bácsi; Főkukac: Beratin Gábor
    Kisfiú: Bánky Eszter

     

     

     

    Ajánlatunk


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016