• Program


    Honvéd Férfikar - Kodály és a népzene

    Honvéd Férfikar - Kodály és a népzene

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 27. péntek, 19:00

    A magyar népdal talán már feledésbe merült volna Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtései nélkül. A népdalok sajátja, hogy szájhagyomány útján terjednek, de a modernizáció elindulásával komoly veszély fenyegette, az addig hagyományosnak mondható terjedését a paraszti énekeknek. Kodály és Bartók ezt észlelve kezdte meg gyűjtőtevékenységét, és a Kárpát – medencét járva jegyezte fel és rögzítette a magyarság népi dallamait.

    Ezek szolgáltatták az alapot a népzenei ihletésű komolyzenei kompozíciókhoz.

    Ezt bemutatva állítjuk színpadra a Hegedős Együttes segítségével produkciónkat, melyben felcsendülnek ereszkedő ötfokú, zsoltár és sirató típusú dallamok, és az ezekre komponált férfikari Kodály kórusművek.

    Vezényel: Strausz Kálmán

    Ajánlatunk


    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

    A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016