• Program


    Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

    Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

    Otthon a Zeneakadémián
    Horti Lilla és a Kelemen Kvartett

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 24. kedd, 19:30

    Puccini: Krizantémok
    Schönberg: 2. (fisz-moll) vonósnégyes, op. 10
    szünet
    Brahms: 1. (c-moll) vonósnégyes, op. 51/1
    Horti Lilla (szoprán)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

    A 2017–2018-as évadban a Zeneakadémia rezidens együttesének megtisztelő címét viselő Kelemen Kvartett koncertjén három mű szólal meg, s e három művet alig több mint három évtized választja el egymástól. Johannes Brahms első vonósnégyese 1873-ban született, a szerző negyvenéves korában. Brahms állítólag több mint húsz vonósnégyest írt és semmisített meg, mire az elsőt felvállalta: ám a végeredményből úgy tűnik, érdemes volt várnia. Puccini kevés kamaraművének egyike, a Crisantimi című vonósnégyes alig több, mint másfél évtizeddel később, 1890-ben született egyetlen éjszaka alatt (a sötét tónusú zenét felhasználta később a Manon Lescaut utolsó felvonásában). Schönberg 2. vonósnégyese pedig 1908-as, a zeneszerző életének egyik legsúlyosabb válságát önti zenébe: amikor felesége, Mathlide rövid időre otthagyta közös barátjukért, a festő Richard Gerstlért (miután Mathilde visszatért Schönberghez, Gerstl öngyilkos lett). A darab nemcsak a személyes dráma végtelenül expresszív kifejezése miatt izgalmas, hanem azért is, mert Schönberg itt számol le végleg a hagyományos tonalitással, a harmadik és negyedik tétel ráadásul a műfaj határain is túllép, amikor szoprán szólót emel be az absztrakt hangszeres kamarazene csúcsának számító vonósnégyesbe. Georg Trakl két versét a II. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny második díjasa, Horti Lilla fogja énekelni.

    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

    Ajánló


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016