• Program


    HVG Filmklub - A Polgár lányok

    HVG Filmklub - A Polgár lányok

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. július 11. kedd, 19:00

    HVG Filmklub és a HVG Extra A Nő magazin közös nyári rendezvénye

    A Polgár lányok - magyar-izraeli dokumentumfilm

    Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet, és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint ellentmondásos kísérlet részeseiként kora gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek. A film interjúkkal és rengeteg privát archív felvétellel mutatja be a család életét, benne az édesapa, Polgár László sokak által vitatott módszerét, amellyel kemény munkára ösztönözte a lányait, majd óriási sikerekre vezette őket. 40 éven és három kontinensen át utazunk a Polgár lányokkal. Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film - mesél a diktatúrák hatásáról, a gyermeknevelésről, a nemek különbözőségéről, a szeretet erejéről, valamint felteszi azt a kérdést, vajon hol húzódik a határ az élhető létezés és a folyamatos teljesítés között?

     

    A filmet a HVG Extra A nő magazin megjelenéshez kapcsolódó beszélgetés előzi meg. 

    Hello Valóság! 

    A HVG Extra A NŐ idei első lapszáma a valóságot köszönti, benne olyan témákkal, mint a válás gazdasági aspektusai,a  női humoristák, racionális gyereknevelés, femvertising, Toni Erdmann, magyar vagy éppen a női neurológiai folyamatok. Azt a hétköznapi valóságot tárjuk fel, amelyben mindannyian élünk, így külön öröm, hogy a Polgár lányok történetéről készült filmet mutatjuk be, amely pontosan és izgalmasan mesél az elmúlt 40 évünkről.

     

    Beszélgető partnerek:

    Réz Anna, filozófus

    Bombera Krisztina, újságíró

    Moderátor: Papp Bojána, dokumentumfilmes, a HVG Extra A Nő szerkesztője

     

    Időpont: 2017. július 11. 19:00-22:00

    Helyszín:Anker’t 1061, Budapest, Paulay Ede u. 33

    Jegyár: 1900 Ft (a jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható, könyvenként csak egy jegy használható fel). 

    Ajánlatunk


    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    zenés party két részben

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Ajánló


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016