• Program


    III. Vallai Fesztivál // Felület-sértések

    III. Vallai Fesztivál // Felület-sértések

    Az előadás tartalmi és képi megjelenésben magában hordozza a kísérleti motiváció kutatását és a társművészeti áthatások tartalmi és formai nyelvezetét.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 26. vasárnap, 18:00

    A performansz és a színházi előadás kultikus párbeszédét mint építő elemét, analitikus inspirációját taglalja a képzőművészet klasszikus formanyelvezetének a bodyart hagyományainak, sajátságos magyar kultúrtörténeti szféráját felölelve, jelen esetben Hajas Tibor és kor szellemét újra értelmezett szcenikai tükrében taglalva, jeleníti meg a Felület-sértések című előadás.

    A test szerepkörét, a bodyart transzponálását, a performansz tartalmi és formai nyelvezetét a kortárs média technikai megjelenítésében taglalja, a képi és fizikai spontaneitás egyidejűségében kiemeli az alkotás folyamatát és a már historikus elemek szcenikai alkalmazását kísérleti úton bemutatja.
    A darab ezáltal “reagensként”, önmaga kontrolljában elemezve, értékelve iránymutató előadást nyújt a kísérleti művészet lehetőségeiről és formai-tartalmi nyelvezetéről.

    Alapötlet/Vizuál: Koroknai Zsolt DLA
    Mozgó lény: Kovács Noémi Anna
    Zeneszerző/Zenész: Varga Zsolt
    Rendező/Koreográfus: Ladjánszki Márta
    Támogató: L1 Egyesület, EMMI, MAMŰ

    Az előadás hossza 30 perc.

     

    A FESZTIVÁLRÓL:

    Idén III. alkalommal rendezi meg az RS9 Színház a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti alapítvánnyal közösen a Vallai Péter kortárs előadóművészeti fesztivált, melyre kortárs irodalmi szövegek adoptációjára épülő előadások jelentkezését várták a szervezők. A szép számú pályázatból az előzsűri 11 produkciót válogatott be a fesztivál versenyműsorába. Az előadások november 24. és 26. között láthatók a Rumbach Sebestyén utcában található RS9 Színház termeiben.
    Ahogy az előző években, idén is szakmai zsűri ítéli oda a 300.000 Ft-al járó Vallai Péter díjat, a 200.000 Ft-al járó II., illetve a 100.000 jutalommal járó III. díjakat. A fesztiválon idén is lesz közönségszavazás, a fesztivál látogatói szavazhatnak az előzetesen vagy a helyszínen megvásárolt jegyükkel az általuk legjobbnak tartott produkcióra. A közönségdíj értéke 50.000 Ft.

    A zsűri tagjai:
    Kőváry Katalin (rendező)
    Turbuly Lilla (kritikus)
    Horváth János Antal (költő, dramaturg, drámaíró)

    A fesztiválelőadások egységesen 2000 Ft-ért látogathatók, minden előadásra maximum 50 fő válthat jegyet.

     

    Ajánlatunk


    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016