• Program


    j(A)zz!-FAT – Fabulous Austrian Trio (A)

    j(A)zz!-FAT – Fabulous Austrian Trio (A)

    „Alex Machacek zenéje ott kezdődik, ahol más zene befejeződik” John McLaughlin

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 2. szerda, 20:00

    A Kaliforniában elő osztrák gitáros Alex Machacek 1999-es Featuring Ourselves című debütáló albumával robbant be a zenei életbe, melyet a BMP együttessel készített, hasonlóan kiemelkedő és sikeres Delete and Roll követett. Innovatív stílusát és azt a könnyedséget, ahogy képes legatóról staccatóra váltani, olyanok méltatták felső fokon, mint John McLaughlin, Allan Holdsworth vagy a néhai Shawn Lane. A gitáros – akinek zenészpartnerei között olyanokat találunk, mint Terry Bozzio, Virgil Donati, Marco Minnemann, Eddie Jobson, Gary Husband, Jimmy Johnson, Matt Garrison, Jeff Sipe, vagy Scott Kinsey – 2012-től vezet egy kitűnő triót honfitársaival, melyet nemes egszerűséggel FAT-ra keresztelt, s ez nem más, mint a Fabulous Austrian Trio (Mesés Osztrák Trió) rövidítése. A trió másik két „mesés” zenésze jól ismert az Opus jazz Club látogatói számára. Herbert Pirker dobos utoljára januárban játszott itt Mario Rom Interzone zenekarával, míg a basszusgitáros Raphael Preuschl a közkedvelt David Helbock Trio állandó tagja, s emellett olyan osztrák jazz legendákkal dolgozott, mint  Wolfgang Puschnig vagy a csodálatos néhai Andy Manndorff. Bár Preuschl és Pirker profilja első látásra kevésbé tűnhet markánsnak a trió arculatában, kiemelkedő tehetségük komoly szerepet játszikk a FAT sikerében. A három zenész egymás közötti kölcsönhatásai révén Machacek a FAT-ben játéka legjavát nyújta, ahogy erről bárki meggyőződhet - elég hozzá néhány percet hallgatni a trió zenéjéből.

    Bármi legyen is az, ami  Machacek zenéjét ösztönzi, játéka és hangzása az egyik leginkább felismerhető kortárs gitáros/zeneszerzővé avatja, és dallamos szólói a FAT-tel, mint mindig, kimondottan üdítőek.

    Közreműködik:

    Alex Machacek - gitár
    Raphael Preuschl - basszusgitár
    Herbert Pirker - dob

    Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
    Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
    Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
    Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
    Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

    Telefon
    +36 1 216 7894

    Ajánlatunk


    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016