• Program


    Jim Jacobs - Warren Casey: GREASE

    Jim Jacobs - Warren Casey: GREASE

    A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft High gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapult. A produkció eredetileg 1971-ben került bemutatásra Chicago-ban, a Kingston Mines Theater elnevezésű színházban, majd eljutott New York városába is.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. december 16. szombat, 19:00

    Az első változatot Guy Barille rendezte egy lebutítottabb szövegkönyvből, amely az akkori elvárások szerint lett egyszerűsítve. Az új változat már Tom Moore rendezésében került bemutatásra 1972-ben az Off-Broadway-en, majd onnan átkerült a Broadway-re. Az eredeti 3.388 előadást élt meg 8 év alatt. A musicalből két későbbi Broadway előadás, három londoni és számos professzionális és/vagy amatőr változat született világszerte.

    1978-ban a Grease egy hihetetlenül népszerű filmmusicallé vált John Travolta (Danny Zuko) és Olivia Newton-John (Sandy) főszereplésével. Sandy vezetéknevét Dumbrowski-ról Olsson-ra változtatták a filmben, karaktere pedig ausztrál származású lett, amely magyarázatképp szolgálhatott Newton-John ausztrál akcentusára. A film azonnal világsiker lett, extrém népszerűségét pedig tovább folytatta egészen 2013-ig, ahol is a legmagasabb nézőszámú musical lett az Egyesült Államokban.
    Annak ellenére, hogy a professzionális és amatőr licence keretében leginkább elérhető változat a Broadway verzió, a film népszerűsége erősen hatott a musical későbbi változataira. A filmben Travolta „Sandy” nevű dalát gyakran lecserélik az „Alone at the Drive-In Movie” című dalra. A végső duett Sandy és Danny között a filmben a „You’re the One that I want”, amely a későbbi Broadway produkciókban lecserélődött az „I’m all shook up” elnevezésű dalra. A Burger Palace Boys csapat a moziban T-Birds néven fut és ez a név meg is maradt a későbbi Broadway előadásokban is.

    Ajánlatunk


    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016