• Program


    Jóembert keresünk
    12

    Jóembert keresünk

    Bertolt Brecht: Jóembert keresünk
    A jóságról és a kitartásról szóló csodálatos történet Eszenyi Enikő és Lengyel Tamás főszereplésével.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. január 21. vasárnap, 19:00

    Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: vajon ki az, aki szállást ad nekik? De vajon egyszerű-e ez a feladat? 

    Az Isteneknek csalódniuk kell, mert hosszú útjukon sehol sem találnak szállást: egyetlen ember sem akad, aki házába beengedné a három ismeretlent. Csak egy utcalány látja őket szívesen: Sen Te, aki emiatt a jócselekedet miatt kockára teszi egyetlen bevételi forrását is: hiszen ha nem “dolgozik”, másnap aligha tudja kifizetni lakbérét. Mint az egyetlen jó ember, akikkel az istenek hosszú útjukon találkoztak, ő válik kísérletük alanyává. A halhatatlanok úgy gondolják, megajándékozzák Sen Tét, pénzt adnak neki. Abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön.
     
    Brecht Jóembert keresünk című darabja a jóságról és a kitartásról szóló fantasztikus mese. Az előadás rendezője Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója, aki korábban a nagysikerű Mikvét rendezte a Pesti Színházban. A rendezőnek egy világhírű cseh díszlettervező, Martin Chocholušek és egy kivételesen tehetséges cseh jelmeztervező, Katerina Stefková lesz az alkotótársa.

    Ajánlatunk


    zenés vígjáték

    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a Fesztiválzenekarnak köszönhetően a Midnight Music azóta az egyik legjobb és legnépszerűbb program lett azok körében, akik fogékonyak a kultúrára, de nem szeretik a hagyományos hangversenyek kötöttségeit.

    Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

    Ajánló


    Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj…

    Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016