• Program


    Johann Adolf Hasse: Artaserse A Theaterakademie August Everding előadása / BTF 2018

    Johann Adolf Hasse: Artaserse A Theaterakademie August Everding előadása / BTF 2018

    A Theaterakademie August Everding előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 22. vasárnap, 19:00

    Nővér: Pauline Rinvet

    Fivér: Kathrin Zukowski

    Anya: Natalya Boeva

    Apa: Eric Ander

    Intrikus: Tianji Lin

    Wilhelmine von Bayreuth: Anja Silja

     

    Közreműködik: Hofkapelle München

    Vezényel: Michael Hofstetter

     

    Librettó: Pietro Metastasio (Wilhelmine, Bayreuth őrgrófnője szövege nyomán)

    Díszlet: Antal Csaba vázlatai alapján

    Jelmez: Sebastian Erllrich

    Fény: Benjamin Schmidt

    Hang: Ememkut Zaotschnyj

    A rendező munkatársa: Marie-Philine Rippert

    Rendező: Kovalik Balázs

     

    Metastasio Artaserse című librettója a 18. század egyik legnépszerűbb szövegkönyve volt, több mint 90 operában dolgozták fel. Johann Adolf Hasse 1730-ban bemutatott operájának férfi főszerepét (Arbace) Farinelli alakította, a „prima donna” pedig Francesca Cuzzoni volt.

    Az opera drámai történései szélsőséges pszichológiai állapotokat generálnak. Szinte mindegyik szereplőnek az érzések kettősségével kell megküzdenie, a szerelem bosszúvággyal, az apa iránti lojalitás és az uralkodói kötelesség érzése a baráti szeretettel keveredik össze. E sok tragikum majdnem komikummá lesz, ami nemcsak a pompásabbnál pompásabb áriákat komponáló Hasse, hanem a rendezés és a színészi alakítás számára is igazi ziccereket tartogatott, illetve tartogat.

    Az operát a müncheni Theaterakademie August Everding mesterszakos hallgatói mutatják be Kovalik Balázs rendezésében, a budapesti előadás előtt néhány nappal. A karmester és a rendező úgy alakítja ki a darab zenedramaturgiáját, hogy az tökéletesen illeszkedjen a társulat adottságaihoz. A premier patinás helyszíne a bayreuthi Markgräfliches Opernhaus; a gyönyörű színház a kevés megmaradt 18. századi barokk operaház egyike, mely immár az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

     

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

    Ajánló


    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    „A Feketeszárú cseresznye magja egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akar elfakulni bennem.." - Hunyady…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016