• Program


    KÁLLAI VONÓSNÉGYES Auer Fesztivál - Veszprém

    KÁLLAI VONÓSNÉGYES Auer Fesztivál - Veszprém

    Kállai Vonósnégyes
    Auer Fesztivál – Veszprém

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 4. szombat, 17:30


    MOZART: C-dúr „Disszonancia” vonósnégyes K 465
    PUCCINI: Krizantémok – vonósnégyes
    VERDI: é-moll vonósnégyes

    A Kállai vonósnégyes tagjai:

    Kállai Ernő – hegedű
    Szajkó Géza – hegedű
    Dráfi Kálmán – brácsa
    Balázs István – gordonka

    A kvartett primáriusa, Kállai Ernő Itzhak Perlman tanítványaként szerezte meg diplomáját New Yorkban a Juilliard Schoolban. Fellépett vezető amerikai és francia zenekarokkal, s 2016 óta a Magyar Állami Operaház koncertmestere is. 
    A vonósnégyes a legérzékenyebb kamarazenei műfajok egyike, és talán az egyetlen olyan összeállítás, amelyhez gyakran életre szólóan szerződnek a zenészek. Vonósnégyes-időszámítással tekintve a Kállai Vonósnégyes még ifjúnak számít, mégis számos elismerést tudhat már magáénak. 2015-ben debütáltak a Zeneakadémia Solti Termében Haydn, Bartók és Dohnányi műveivel. Megalakulásuk után mindössze félévvel második díjat nyertek a milánói Società Umanitaria Nemzetközi Zenei versenyen, majd 2016-ban első díjat a budapesti Weiner Leó Kamaraversenyen. 
    Kállai Ernő elkötelezett kamarazenészként olyan mesterektől tanulhatta a vonósnégyes repertoárt mint Earl Carlyss a Juilliard Quartettből vagy Merry Peckham a Cavani Quartettből, de a vonósnégyes dolgozott együtt Devich Jánossal és Takács-Nagy Gáborral is. Egyesítve az amerikai és magyar iskolákat a Kállai Vonósnégyes egyedi interpretációi megidézik a kamarazene aranykorát.

    Ajánlatunk


    Tartson velünk egy igazi házibuliba!

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016