• Program


    kamara.hu/3  - Üveggyöngyjáték

    kamara.hu/3 - Üveggyöngyjáték

    kamara.hu – a Zeneakadémia kamarazenei fesztiválja
    kamara.hu/3
    Üveggyöngyjáték

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 17:00

    Helena Winkelman: Az óra
    Messiaen: Kvartett az idők végezetére

    Reto Bieri (klarinét), Alexander Janiczek (hegedű), Várjon Dénes (zongora) Merel Quartet: Mary Ellen Woodside, Edouard Mätzener (hegedű), Alessandro D’Amico (brácsa), Rafael Rosenfeld (cselló) A fesztivál művészeti vezetői: Simon Izabella és Várjon Dénes

    Hogy mi köti össze Helena Winkelman és Olivier Messiaen két műsorra tűzött művét? Az idő. A svájci-holland szerző Shakespeare 12. szonettjét zenésítette meg Az óra címmel. A költemény az elmúlás témáját járja körül a másodpercek haladásától a természet hervadásán keresztül az élet végességéig. Winkelman vonósnégyese a Merel Quartet számára készült, és a címzettek engelbergi kamarazene-fesztiválján került első ízben bemutatásra. Az előadás különlegessége volt, mikor a zenei imitálások mellett ténylegesen megszólalt a festői község templomának harangja, könyörtelenül emlékeztetve mindenkit az idő múlására. Messiaen 1941-ben, hadifogságban írt és előadott kvartettjében szintén jelen van az idő, ám az elmúlás helyett itt a tökéletesség kerül középpontba. A világi dolgoktól teljesen eltávolodó mű spiritualitásában rokonságot mutat Hesse Az üveggyöngyjátékának titokzatos közösségével, a Renddel.

    Ajánlatunk


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Rúzsa Magdi hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, a rádiós frekvenciákon a legtöbbet játszott előadó, aki 2024. augusztus 31-én újra a Tokaj Fesztiválkatlan színpad lép fel.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016