• Program


    Kent Nagano és a Hamburgi Állami Filharmonikus Zenekar

    Kent Nagano és a Hamburgi Állami Filharmonikus Zenekar

    Német komolyság és német derű a D-dúr hangnem jegyében: a II. szimfónia és a Hegedűverseny a hamburgi születésű Johannes Brahms életművének súlyos, de életvidám részéhez tartozik. Akik megszólaltatják a tisztelgéssel felérő műsort: a szülőváros zenekara.





     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 29. szerda, 19:30

    Korábbi sikerek színhelyei - Boston, Lyon, Manchester, Berlin, München - után az amerikai-japán dirigens, Kent Nagano 2015 óta a Hamburgi Állami Opera és Filharmonikus Zenekar fő-zeneigazgatója. Telemanntól a Beatlesen át Ligeti Györgyig sok muzsikus állt kapcsolatban Hamburggal, de a legfontosabbak egyike Johannes Brahms, aki, bár pályája délebbre, Bécsben teljesedett ki, egész élete során „eleve elrendelésként” hordozta magában zenéjének északnémet borúját. A hamburgiaknak illik Brahmsot játszaniuk - ezt teszi a város zenekara is, de a két mű, amelyet Nagano kiválasztott, ezúttal a zeneszerző énjének derűs, napfényes oldalára tessékel.
    A II. szimfónia csupa gondtalanság és repeső öröm, a mű fináléját pedig szinte szétveti az energia. Nem nélkülözi a jó kedélyt, délcegséget a Hegedűverseny sem, ráadásul a műnek magyar vonatkozása is van, hiszen Brahms legjobb barátja, a magyar származású Joachim József számára írta, a táncos ritmusú zárótétel pedig - talán éppen ezzel összefüggésben - „bokázó” verbunkos-témát mutat be. A versenymű szólistája az utóbbi évek egyik nagy hegedűs felfedezettje, a huszonnyolc esztendős Veronika Eberle, akit közel egy évtizede Mitsuko Uchida hívott meg a világ legrangosabb kamarazenei műhelyének számító Marlborói Fesztiválra. A művésznő az úgynevezett „Dragonetti” Stradivarin játszik.

    Műsor:

    Brahms: II. (D-dúr) szimfónia, op. 73
    Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77

    Vezényel: Kent Nagano

    Közreműködik: Veronika Eberle (hegedű )

    Ajánlatunk


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Ajánló


    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016