• Program


    Képzőművészeti kalandozások - Pagonyok, lizsék és virányok - Görbe Márk előadása

    Képzőművészeti kalandozások - Pagonyok, lizsék és virányok - Görbe Márk előadása

    Képzőművészeti kalandozások
    Görbe Márk művészettörténész előadássorozata

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:30

    Barabás, Lotz, Munkácsy, Feszty – néhány fénylő állócsillag a XIX. századi magyar festészet egén. A hazánk egyik aranykorát, a magyar kultúra egyik legtermékenyebb időszakát felelevenítő előadássorozat az ő pályafutásukat is bemutatja. Ez a kor számos művészeti stílustörekvés párhuzamos jelenlétének időszaka: a romantika szenvedélyessége keveredik a biedermeier kedélyességével és a historizmus ünnepélyességével. Ekkor válik egyetemes rangúvá képzőművészetünk, épül ki művészeti intézményrendszerünk, és ünnepeljük fényes külsőségek között a honfoglalás ezeréves évfordulóját is. Az érdekes történetekkel fűszerezett vetített képes előadások ebbe a különleges korba nyújtanak élményteli bepillantást.

    2018. szeptember 13., csütörtök 18.30
    Pagonyok, lizsék és virányok – A XIX. századi magyar tájképfestészet
    Az előadáson a hazai tájképfestészet aranykorába teszünk kirándulást. Utazásunk Kisfaludy Károly romantikus hevületű műveitől Szinyei Merse Pál forradalmi, plein-air alkotásain át báró Mednyánszky László filozofikus töltetű tájképeiig tart. Együtt kalandozunk Markó Károllyal Visegrád romjainál, Ligeti Antallal Capri szigetén és Brodszky Sándorral a Balaton partján. Szemkápráztató naplementék, harsogó zöld, buja lombok és pucér nimfák várják azokat, akik részt vesznek ezen a képzeletbeli kéjutazáson.

    Jegyár: 800 Ft
    Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy 600 Ft, valamint terézvárosi lakosoknak: 400 Ft

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    A SZINDRA TÁRSULAT előadása üzenet a mai fiataloknak, hogyan veszíthetjük el egymást, és magunkat egy fesztivál mámorában.

    Ajánló


    Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több…

    Jössz éjfélkor babzsákra huppanva, az előadóktól karnyújtásnyira klasszikus zenét hallgatni? A kérdés tíz évvel ezelőtt talán furcsán hangozhatott, de a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016