• Program


    Kiállok érted

    Kiállok érted

    A Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat bemutatja: Kiállok érted
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. március 9. péntek, 19:00

    Színházi előadás fiataloknak feldolgozó foglalkozással.

    Szereplők:
    Feuer Yvette
    Háda Fruzsina
    Jaskó Bálint
    Kőszegi Judit
    Száger Zsuzsanna
    Urbanovits Krisztina
    Varjú Nándor

    (Fotó: Jókúti Fruzsina)

    Leírás:

    Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél – és talán ad némi reményt.

    Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.

    A program egyedülállóságát a fórumszínház eszközeinek bevetése adja. A színházi munkát egy évig tartó kutatómunka előzte meg, melynek során a területen dolgozó szakemberekkel történt beszélgetések,  kapcsolódó szakirodalom megismerése és esetismertetések  során a színészek tájékozódtak a prostituálttá válás társadalmi hátteréről, a folyamat jellegéről, az áldozattá váló lányok lehetséges pszichés múltjáról es lélekrajzáról, és mindezek alapján állították össze a színházi előadást.

    A modernkori rabszolgaság – a magas látencia ellenére – világszerte milliókat érintő társadalmi probléma. A 167 országot feltérképező Global Slavery Index 2014-ben közzétett adatai alapján Magyarországon 36 000 áldozata van az emberkereskedelemnek, ezzel a vizsgált országok rangsorában a  75.  pozíciót nyerve el, amely európai viszonylatban a harmadik helyet jelenti. Az áldozatok közt a nők és a gyermekek felülreprezentáltak, ezen belül is a mélyszegénységben és a hátrányos helyzetű térségekben élők (különös tekintettel a Nyírségre), továbbá az etnikai kisebbséghez tartozók és az állami gondoskodásban élők a jelenségnek leginkább kitettek, és adják így az áldozatok jelentős részét.

    Köszönet: Jakab Emesének, Pallagi Ákosnak, Kiss Gabriellának, Tóth Ákosnak

    A Kiállok érted – projekt az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg 2015-2016-ban

    Partner: Névtelen Utak Alapítvány

     

     

    Ajánlatunk


    Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016