• Program


    Kincses Réka – Alina Nelega: Double Bind

    Kincses Réka – Alina Nelega: Double Bind

    A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat és Liviu Rebreanu Társulat előadása

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. július 31. kedd, 19:00

    A „Double Bind“ dokumentum színházi előadás, egy magyar-román színész workshop története, személyes élményekből és a közösen átélt munkafolyamatból táplálkozik. Tizenegy román és magyar színész dolgozott a projekten, Alina Nelegával és Kincses Rékával együtt.
    A közösen töltött hetek során, az alkotók teret engedtek olyan gondolatoknak és érzéseknek, amelyek mindkét közösség belterjes titkai. Amelyekről tudunk, de nem beszélünk róluk, és, ha igen, akkor csak verekedés előtt, után vagy közben.
    A „Double Bind“ olyan projekt, amelyben nyílt kártyákkal játszunk. Nem akarunk kibékülni, nem akarjuk eljátszani a megértőt ott, ahol még önmagunkat sem értjük meg. Amit látunk, egy ellentmondásos kapcsolat, egyfajta ördögi kör, amiből kilépni csak teljes kontextusváltással lehet. Ehhez azonban szembe kell néznünk önmagunkkal, a krízist, a rosszat meg kell tanulnunk a valóság részeként elfogadni.
    A munka során erre koncentráltak az alkotók, és erre ösztönöz az előadás is.
    A kisebbségi, aki felvállalja a fájdalmát és a dühét, a többségi aki belátja, hogy sokszor dominálni akar, és visszaél a helyzetével. A kisébbségi, aki rájön, mit jelent az, amikor már nem is kell más az elnyomáshoz, mert önmagát zárja, rekeszti ki.

    A többségi, aki kitaszítva és izolálva érzi magát, látszólagos hatalma ellenére. Aki szeretné, ha őt is megértenék, aki szintén felvállaja dühét és fájdalmát.
    A kisebbségi, aki rádöbben, hogy gyakran visszaél helyzetével, kihasználja az áldozat szerepében rejlő hatalmi potenciált.
    Az előadás abból a meggyőződésből táplálkozik, hogy ami kimondatik és napfényre kerül, az elveszti démonikus erejét, mint az ördög napkelte után. 

    Szereplők:
    Monica Ristea, Elena Purea, Berekméri Katalin, Laura Mihalache, Pál Emőke, Claudiu Banciu, Cristian Iorga, Bartha László Zsolt, Csíki Szabolcs, Barabási Tivadar, Alexandru-Andrei Chiran

    Szöveg és rendezés: Kincses Réka és Alina Nelega
    Zeneszerző: Ada Milea
    Fordítók: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry

    Ajánlatunk


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016