• Program


    Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    Kobajasi Kenicsiró és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    Egy este Dvořákkal: szláv dallamosság, összetéveszthetetlen harmóniafordulatok, amelyek úgyszólván a zeneszerző védjegyének számítanak, érzelmek és indulatok sajátos keveredése. Két mű a szimfonikus irodalom legnagyobb favoritjai közül, két rendkívüli muzsikussal, két generáció képviseletében - ezt ígéri az este.







     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 27. péntek, 19:30

    Ha van külföldi karmester, aki tiszteletbeli magyarnak tekinthető, Kobajasi Kenicsiró (1940) bizonyosan az. A japán muzsikus 1974-ben aratott elsöprő sikert a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyén, s vált varázsütésre a magyar közönség dédelgetett kedvencévé. Művészetének rajongói azóta is töretlenül hűek hozzá: valahányszor visszatér, zsúfolásig megtöltik a hangversenytermet.
    Várdai István még nem is élt Kobajasi első budapesti diadalai idején, hiszen tizenegy évvel később, 1985-ben született. Fiatal kora ellenére ma ő a világ egyik legünnepeltebb csellistája, akivel mindenki boldogan muzsikál együtt, legyen szó versenymű előadásáról vagy kamarazenéről. Várdai biztosan megtalálja majd a közös hangot Kobajasival is, hiszen a zene nyelve nemcsak nemzetközi, de a generációkat is összeköti. Dvořák Csellóversenyéről elég annyit mondanunk: sokan ezt tartják minden gordonkakoncert közül a legjelentősebbnek. A zeneszerző nagy mentora, Brahms így sóhajtott föl: „ha tudtam volna, hogy csellóra ilyesmit lehet komponálni, magam is megpróbálkoztam volna vele”.
    Az 1889-ben keletkezett VIII. szimfónia az egyetlen a szimfóniák közül, amelynek sikerült kiszabadulnia az Újvilág-szimfónia hatalmas árnyékából: az érzéki hangszerelésű mű csupa báj és kellem, könnyedség és nosztalgia - de az erőt és határozottságot sem nélkülözi.

    Műsor:

    Dvořák: h-moll gordonkaverseny, op. 104, B. 191
    Dvořák: VIII. (G-dúr) szimfónia, op. 88, B. 163

    Vezényel: Kobajasi Kenicsiró

    Közreműködik:
    Várdai István - cselló

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el a Müpa közönségét koncertjeivel.

    Ajánló


    A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016