• Program


    Kocsis Zoltán bérlet 4. - vezényel: Kovács László

    Kocsis Zoltán bérlet 4. - vezényel: Kovács László

    Sergey Rachmaninov utolsó kompozíciója csendül fel a koncert második részében: a ritkán hallható Szimfonikus táncok a zeneszerző kései stílusának összefoglalása, groteszk karakterekkel, szlávosan érzelmes dallamokkal és fantasztikus zenekari színekkel, de az Ormándy Jenőnek ajánlott műbe a zeneszerző szülőhazája iránt érzett nosztalgiáját is beleírta.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 27. kedd, 19:30

    A zenekar egykori főzeneigazgatója, Kocsis Zoltán nemcsak Rachmaninov népszerűsítéséért, hanem a zenekari repertoár gazdagításáért is sokat tett, elsősorban átirataival, hangszereléseivel – ezek közül hangzik el egy a koncert nyitószámaként. A Couperin sírja című, eredetileg zongorára született műben Ravel nem is annyira a nagy francia barokk komponistának, hanem az első világháborúban elhunyt bajtársainak állít emléket. Mint Kocsis Zoltán egy interjúban elmondta, a Bolero alkotója által meghangszereletlen két tételt azért írta át zenekarra, mert csonkának érezte a művet annak négytételes zenekari változatában. „Csak a Toccata lehet igazán méltó befejezése ennek – az egyik legjelentősebb francia komponistára talán legjellemzőbb – ciklusnak.” A harmadik mű, Dohnányi Ernő: Változatok egy gyermekdalra című műve: "aranyló derű, páratlan mesterségbeli tudás, fölényes virtuozitás jellemzi a kompozíciót".

     

    Ravel-Kocsis: Couperin sírja
    Dohnányi: Változatok egy gyermekdalra, op. 25
    Rachmaninov: Szimfonikus táncok

    Oravecz György - zongora

    Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Vezényel: Kovács László

    Ajánlatunk


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Ajánló


    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016