• Program


    Kombinált jegy [Belépőjegy minden aktuális kiállításra]

    Kombinált jegy [Belépőjegy minden aktuális kiállításra]

    A kombinált jeggyel mind a három aktuálisan nyitva tartó kiállítás megtekinthető.
    A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum alapítója, a német házaspár, Irene és Peter Ludwig több mint tizenkétezer műalkotást birtokolt, antik és kortárs remekműveket egyaránt. A gyűjteményből származó ajándékok és kölcsöndarabok világszerte harminc múzeumban láthatók, ebből tizenkettő a házaspár nevét viseli, többek között Budapesten, Kölnben, Bécsben és Pekingben.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. április 23. kedd, 19:00

    A budapesti Ludwig Múzeumot – az első az egykori vasfüggönyön túl – 1989-ben alapították, miután 1987-ben létrehozták magyarországi alapítványukat.

    A budapesti intézménynek hetven nagy értékű nemzetközi műalkotást adományoztak és kilencvenöt művet helyeztek el letétbe, mellyel megalapozták a múzeum nemzetközi gyűjteményét és egyben létrehozták Magyarország első kortárs művészeti múzeumát. Az új múzeum első állandó kiállítása 1991-ben nyílt meg a Budavári Palota ’A’ Épületében, a Magyar Nemzeti Galéria rendezésében. A múzeum 1996-ban Kortárs Művészeti Múzeummá alakult és jelentős magyar anyaggal gyarapodott; 2005-ben költözött át a Müpába (korábban: Művészetek Palotája).

    A Ludwig Múzeum évente átlagosan 8-10 időszaki kiállítást szervez, emellett időről-időre változó kontextusban tárja a nagyközönség elé a gyűjtemény darabjait.

    A Ludwig Múzeum gyűjteményezési politikáját a régióban betöltött szerepének erősítése vezérli. A gyűjtemény különlegessége a közép-kelet-európai karaktere; az, hogy falain belül hangsúlyosan jelenik meg egy sajátos történelmi, kulturális kontextussal rendelkező térség művészi teljesítménye az elmúlt fél évszázadból. A hatvanas-nyolcvanas évek progresszív magyar művészete elsősorban a nemzetközi tendenciákkal párhuzamosan, válogatott műveken keresztül jelenik meg.

    A múzeumot 1993-tól haláláig, 2007-ig, Néray Katalin művészettörténész-muzeológus vezette. A széleskörű nemzetközi ismertséggel bíró, kortárs képzőművészettel foglalkozó szakember meghatározó szerepet játszott a gyűjtemény létrehozásában, felépítésében, valamint a múzeum koncepciójának kialakításában. Kiemelkedő munkásságát számos rangos díjjal és kitüntetéssel ismerték el.

    Ajánlatunk


    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Ajánló


    Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

    Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016