• Program


    KONCERT ÉS TÁNCHÁZ MAGYARLAPÁDRÓL ÉRKEZŐ VENDÉGEKKEL

    KONCERT ÉS TÁNCHÁZ MAGYARLAPÁDRÓL ÉRKEZŐ VENDÉGEKKEL

    Magyarlapád Erdélyben, a Maros bal partján, a Kis-Küküllő menti tájegységben, Nagyenyedtől 10 km-re helyezkedik el. Csendesen bújik meg a Várhegy, a Káposztás-vár és a Telek-hídja közötti területen, a Várhegy alatti völgyben.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 19. szombat, 20:00

    1968 óta 7 faluból álló község központja. Kettő – Magyarlapád és Magyarbece – magyar lakosságú, négy faluban – Fugadon, Vadveremben, Asszonynépén és Kisaknán – a XXI. század elején már többségében románok éltek, Magyarbagó pedig vegyes nemzetiségű falunak számít. A falubeliek hagyományhű életének következtében rendkívüli épségében fennmaradt táncaiból kerül bemutatásra a teljes táncrend a fonós esten: „pantazó” (pontozó – lassú és gyors pontozó), „kapcsas vagy karikázó” (leánykörtánc), „öreges csárdás” és „szapara” (sebes csárdás). A tánckincs szerves részeként megszólaló muzsika és énekelt dalok a teljes előadást végig kísérik. Fellépnek: a magyarlapádi ifjak és „örök ifjak” Az előadáson kísérnek a magyarlapádi zenészek.

    Ajánlatunk


    Előadás gyerekeknek, fölnőtteknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Ajánló


    Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

    Önironikus este, élveboncolás szóközökkel, szerepjátékokkal a valóság elfogadásáért. Az ember erotikus megtestesülése és tárgyiasulása. Nyilvános body shaming.

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016