• Program


    LaChiusa–Lorca: Bernarda Alba / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

    LaChiusa–Lorca: Bernarda Alba / Európai Hidak 2017 – Spanyolország

    A Bernarda Alba háza Federico García Lorca utolsó színpadi műve: kivégzése előtt két hónappal, 1936-ban fejezte be, de csak 1945-ben mutatták be. Az alcíme szerint „dráma spanyol falusi nőkről” Bernarda Alba házában játszódik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 24. vasárnap, 19:00

    A hatvanéves asszony férje halálakor kijelenti: a gyász ideje alatt lányai semmit sem tehetnek az ő beleegyezése nélkül. Az öt lány, a velük élő szolgáló és Bernarda anyja zárt világban vegetál, amelyben az elfojtások uralkodnak, mégis minden cselekedetet és gondolatot a férfiak, illetve az ő hiányuk határoz meg. Michael John LaChiusa a zenés színpad szerzőinek új, progresszív generációjához tartozik, művei nem a populáris musicalirányzatot követik, zeneileg összetettebbek, sokféle hatást mutatnak a világzenétől a jazzen át a klasszikus zenéig. A Lorca művéből írt zenés darabja a táncdráma, a szcenírozott koncert és a színház elegye. A spanyol zene, elsősorban a flamenco elemeit használó művet a Müpa nagy sikerrel mutatta be 2011-ben.

    Szereplők:

    Csákányi Eszter: Bernarda Alba
    Malek Andrea: Poncia
    Hámori Ildikó: María Josefa
    Náray Erika: Angustias
    Auksz Éva: Magdalena
    Szabó Emília: Amelia
    Takács Nóra Diána: Martirio
    Radnay Csilla: Adela
    Lukács Anita: Cseléd
    Uhrik Dóra: Prudencia


    Alkotók:

    Zöldi Gergely: fordító
    Riederauer Richárd: zenei vezető, vezényel
    Bátonyi György: díszlet
    Kemenesi Tünde: jelmez
    Vámos Veronika: flamenco-koreográfus
    Vincze Balázs: koreográfus
    Böhm György: rendező

    Ajánlatunk


    Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

    A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Ajánló


    Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

    Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016