• Program


    Lucy Prebble: Mellékhatás - Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza, Porogi Ádám

    Lucy Prebble: Mellékhatás - Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza, Porogi Ádám

    Lucy Prebble a kortárs angol drámairodalom kiemelkedő és elismert szerzője. Mellékhatás (The Effect) című darabját 2012-ben hatalmas sikerrel mutatta be a Londoni Nemzeti Színház, és még abban az évben megnyerte a legjobb drámának járó kritikusok díját.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:30

    A darab egy hétköznapinak induló egyszerű gyógyszerkísérletről szól, ahol egy új depresszió elleni szert tesztelnek. A kísérlet résztvevői arra vállalkoznak, hogy némi díjazás fejében heteken át, a világtól elzárva, szigorú megfigyelés alatt szedik az új gyógyszert, vagy annak placebóját.

    Két huszonéves kísérleti alany, Connie és Tristan között már az első napokban forrni kezd a levegő, de senki nem tudja, hogy a két fiatal egyre fokozódó érdeklődése egymás iránt, a kórházban kibontakozó titkos szerelmük valódi vonzalom-e, vagy csak az új antidepresszáns mellékhatása. Azt se lehet tudni, melyikük kap placebót, és melyikük valódi gyógyszert. Connie és Tristan szeretnének kiigazodni ebben az érzelmi zűrzavarban, és szeretnének bízni a saját érzéseikben, meg persze a másikéban is, de ez csak úgy lehetséges, ha kézbe veszik a kísérlet irányítását.

    A helyzetet bonyolítja, hogy a vizsgálatot a zárkózott, és meglehetősen labilis lelkiállapotú pszichiáternő, Lorna James vezeti, aki nem hiszi, hogy a depresszió egy agyi kémiai folyamat zavarának eredménye lenne, így abban sem hisz, hogy tablettákkal gyógyítható lenne az. Főnöke, Toby viszont azt vallja, hogy mindenre van gyógyszer, csak meg kell találni a megfelelő összetételű pirulát. Lorna a két fiatal kapcsolatában lehetséges veszélyforrást, érzelmi összeomlást lát, Toby viszont a váratlan eredménytől, a „pozitív“ mellékhatástól áttörési lehetőséget és pénzt remél: hiszen ha ilyen heves érzelmeket képes kiváltani az új szer, lehet, hogy megtalálták a szív potencianövelő szerét.

    Lucy Prebble lebilincselően szórakoztató és elgondolkodtató drámája a tudományos objektivitást állítja szembe az emberi szív és agy rejtelmeivel, a tiszta számokat és adatokat az érzéseink kuszaságával, kiismerhetetlenségével.

    „A THE EFFECT című színdarabot először 2012 november 13-án mutatták be a londoni Nemzeti Színházban, Rupert Goold rendezésében és a Headlong Theatre Company-val koprodukcióban.

    A Színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli”

    Beengedés az előadás előtt 1,5 órával.

    Ajánlatunk


    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    zenés játék két részben

    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

    Ajánló


    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016