• Program


    Magyar állapotok

    Magyar állapotok

    Jegyek a könyvtárban kaphatók

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 6. szerda, 18:30

    1964. óta nem ok nélkül siker minden évben április 11.-én a Költészet Napja. A mindenkori állapotokra érzékenyen és hitelesen reagáló költőink tollát mindenkor felelős gondolkodás, jobbító szándék, hazaszeretet, s persze szerelem  mozdította írásra. Érthetően, világosan, érzékletesen fogalmaztak. Olyan szerzőktől válogattunk, akik sorsunkról bölcs iróniával, személyes tisz­tességgel gondolkodnak, bennünket pedig hozzásegítenek a hétköznapok jobb megértéséhez.

    Színpadunkon "négy-öt magyar összehajol", beszélget sorsról, hazáról, családról, szerelemről, hitről - a magyar állapotokról. Az egyes fejezetek között Brahms, Erkel, Liszt és mások zenei gondolatai teljesítik ki a derűt, hitet adó műsort.

    Annak örülnénk a legjobban, ha e program hatására minél többen vennének ver­seskötetet a kezükbe, esténként olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény otthon és az iskolai folyosó­kon is a szünetben. Felfedeznék, vagy újra felidéznék valódi értékeinket. Mert gondolatébresztőként kínáljuk a történelmi és személyes perspektívá­kat is felvillantó verseket.

    (ADY Endre, BAJZA József, ILLYÉS Gyu­la, JÓZSEF Attila, KOSZTOLÁNYI Dezső, MADÁCH Imre, MÁRAI Sándor, PETŐFI Sándor, RADNÓTI Miklós, VÖRÖSMARTY Mihály, WEÖRES Sándor)

    Ajánlatunk


    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

    Ajánló


    Fellépnek a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncművészképző Intézetének növendékei-hallgatói.

    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016