• Program


    Magyar állapotok

    Magyar állapotok

    Jegyek a könyvtárban kaphatók

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 6. szerda, 18:30

    1964. óta nem ok nélkül siker minden évben április 11.-én a Költészet Napja. A mindenkori állapotokra érzékenyen és hitelesen reagáló költőink tollát mindenkor felelős gondolkodás, jobbító szándék, hazaszeretet, s persze szerelem  mozdította írásra. Érthetően, világosan, érzékletesen fogalmaztak. Olyan szerzőktől válogattunk, akik sorsunkról bölcs iróniával, személyes tisz­tességgel gondolkodnak, bennünket pedig hozzásegítenek a hétköznapok jobb megértéséhez.

    Színpadunkon "négy-öt magyar összehajol", beszélget sorsról, hazáról, családról, szerelemről, hitről - a magyar állapotokról. Az egyes fejezetek között Brahms, Erkel, Liszt és mások zenei gondolatai teljesítik ki a derűt, hitet adó műsort.

    Annak örülnénk a legjobban, ha e program hatására minél többen vennének ver­seskötetet a kezükbe, esténként olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény otthon és az iskolai folyosó­kon is a szünetben. Felfedeznék, vagy újra felidéznék valódi értékeinket. Mert gondolatébresztőként kínáljuk a történelmi és személyes perspektívá­kat is felvillantó verseket.

    (ADY Endre, BAJZA József, ILLYÉS Gyu­la, JÓZSEF Attila, KOSZTOLÁNYI Dezső, MADÁCH Imre, MÁRAI Sándor, PETŐFI Sándor, RADNÓTI Miklós, VÖRÖSMARTY Mihály, WEÖRES Sándor)

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Ajánló


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016