• Program


    Matador (1986) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Matador (1986) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Matador - spanyol nyelven, magyar felirattal




     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 26. hétfő, 19:00

    Első három filmje után Pedro Almodóvart filmes fenegyerekként könyvelték el, aki hivatásszerűen botránkoztatja meg a nézőket. Érthető. Volt bennük drog, szexuális mindenféleség, erőszak, bosszú, antiklerikalizmus, mindez giccsel elegyítve. Kultfilmmé váltak a spanyol rétegközönség körében. Negyedik filmje, a Matador kicsit távolabb lép. Bár jó szándékú kritikusok és esztéták szívesen minősítik melodrámának, szürreális, naturalisztikus, ám romantikus filmnek, ne szépítsünk: erotikus thrillerrel van dolgunk - misztikus beütéssel.
    Az már Almodóvar mestersége és művészete, ahogyan ebbe a buja és bűnös históriába beépíti mindmáig ható kis drámáit. A gyermekeik életét megbéklyózó anyákat, a bűn átvállalásának vétkét, a férfit, aki vágyik a nő alávetettségére, bábuként való kezelésére. És ott vannak ebben a filmben a következő három évtizedben kiteljesedő elemek. A média, amelyet nem érdekel az igazság, a filmidézet, az öltözék, a smink, a hajviselet hihetetlenül pontos és tudatos használata, a sokatmondó enteriőrök, a fetisizmus határát súroló tárgyak. A múló és nem múló sebek, a testi hibák. Az erkölcsi kérdések, amelyek olykor már a 18. század morálfilozófusait idézik. És természetesen a vér, amely jelentős szerepet kap a Matador drámájában. Többféle szerepet is, hiszen a gyilkos vért ont, a matador - foglalkozásából adódóan - szintén, de ezt a filmet egyéb misztikumai mellett átjárja egy kis vámpírizmus is. Szóval felkavaró és nehezen feledhető. Nem fog rajta az idő.

    A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

    Közreműködik:

    Réz András: házigazda

    Ajánlatunk


    A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016