• Program


    Matador (1986) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Matador (1986) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

    Matador - spanyol nyelven, magyar felirattal




     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 26. hétfő, 19:00

    Első három filmje után Pedro Almodóvart filmes fenegyerekként könyvelték el, aki hivatásszerűen botránkoztatja meg a nézőket. Érthető. Volt bennük drog, szexuális mindenféleség, erőszak, bosszú, antiklerikalizmus, mindez giccsel elegyítve. Kultfilmmé váltak a spanyol rétegközönség körében. Negyedik filmje, a Matador kicsit távolabb lép. Bár jó szándékú kritikusok és esztéták szívesen minősítik melodrámának, szürreális, naturalisztikus, ám romantikus filmnek, ne szépítsünk: erotikus thrillerrel van dolgunk - misztikus beütéssel.
    Az már Almodóvar mestersége és művészete, ahogyan ebbe a buja és bűnös históriába beépíti mindmáig ható kis drámáit. A gyermekeik életét megbéklyózó anyákat, a bűn átvállalásának vétkét, a férfit, aki vágyik a nő alávetettségére, bábuként való kezelésére. És ott vannak ebben a filmben a következő három évtizedben kiteljesedő elemek. A média, amelyet nem érdekel az igazság, a filmidézet, az öltözék, a smink, a hajviselet hihetetlenül pontos és tudatos használata, a sokatmondó enteriőrök, a fetisizmus határát súroló tárgyak. A múló és nem múló sebek, a testi hibák. Az erkölcsi kérdések, amelyek olykor már a 18. század morálfilozófusait idézik. És természetesen a vér, amely jelentős szerepet kap a Matador drámájában. Többféle szerepet is, hiszen a gyilkos vért ont, a matador - foglalkozásából adódóan - szintén, de ezt a filmet egyéb misztikumai mellett átjárja egy kis vámpírizmus is. Szóval felkavaró és nehezen feledhető. Nem fog rajta az idő.

    A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

    Közreműködik:

    Réz András: házigazda

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016