• Program


    Matthias Goerne és a Kammerorchester Basel

    Matthias Goerne és a Kammerorchester Basel

    Zenekar a központban
    Matthias Goerne és a Kammerorchester Basel  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. január 29. hétfő, 19:30

    Mozart: 9. (D-dúr) szerenád, K. 320 („Postakürt”) – 1–4. tétel
    Schubert: Des Fischers Liebesglück, D. 933
    Schubert: Das Heimweh, D. 851
    Schubert: Ganymed, D. 544
    Schubert: Abendstern, D. 806
    Schubert: Pilgerweise, D. 789
    Schubert: Alinde, D. 904
    Mozart: D-dúr induló, K. 335
    Mozart: 9. (D-dúr) szerenád, K. 320 („Postakürt”) – 5–8. tétel
    Matthias Goerne (bariton)Kammerorchester Basel (koncertmester: Anders Kjellberg Nilsson)

    Bár Matthias Goerne a legelőkelőbb operaházak színpadain lép fel – a Metropolitan Operától a Covent Gardenig, a Bécsi Operától a madridi Teatro Reálig –, és olyan szerepeket énekel, mint Wotan, Amfortas, Kékszakállú vagy Wozzeck, a nagyközönség elsősorban dalénekesként tartja számon és a legnagyobb elődök méltó örökösének tekinti. Schubert tolmácsolójaként etalonértékű felvételeket készített, 12 albumból álló sorozata a daléneklés történetének mérföldköve: a három nagy dalciklus mellett 164 további dal szerepel ezeken a lemezeken. Az utóbbi években a Schubert-dalok nem hagyományos előadásával is szívesen kísérletezik, 2016-ban például vonósötös társaságában vette fel a szerző néhány kompozícióját. Ezúttal vonószenekari kísérettel szólaltat meg dalokat, partnere az 1984-ben alapított Bázeli Kamarazenekar, mely szellemiségében a legendás mecénás-karmester, Paul Sacher örökségét viszi tovább: az együttes küldetésének tekinti, hogy a régi és az új zene harmonikus egyensúlyát teremtse meg. A svájci együttes a kiváló norvég hegedű- és brácsaművész, Anders Kjellberg Nilsson koncertmesteri vezetésével érkezik a Zeneakadémiára.

    Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

    Ajánló


    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016