• Program


    MÁV Lukács/5. Zeneakadémia_régi

    MÁV Lukács/5. Zeneakadémia_régi

    Műsor
    Mozart: A-dúr zongoraverseny K.414
    Mozart: A-dúr zongoraverseny K.488
    Schubert: IX. (Nagy C-dúr) szimfónia

    Közreműködik: Ránki Dezső (zongora)
    Vezényel: Csaba Péter

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. május 9. csütörtök, 19:00

    Mint minden magyar zenekar életében, nálunk is ünnep az a hangverseny, amelynek szólistája Ránki Dezső. Nehéz megfogalmazni, mitől más, mitől értékesebb az ő produkciója, mint sok más, ugyancsak kitűnő zongoraművészé. Idézhetnénk számtalan kritikából, a lényeg akkor is rejtély marad. Nincs más magyarázat, mint személyiségének kisugárzása, a művel és a szerzővel szembeni feltétlen alázat és a hallgatókkal szembeni tisztelet. A Zeneakadémia legendás zongorista osztályában végzett Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Schiff András társaságában, Kadosa Pál növendékeként. Karrierjét az 1969-es zwickau-i Nemzetközi Schumann Zongoraverseny első díja alapozta meg, egy sor világhírű karmesterrel játszott együtt, kétszeres Kossuth-díjas. Hangversenyünkön két Mozart-zongoraversenyt játszik. A műveket nyilván jól ismerjük, az ő előadásában mégis olyan lesz, mintha most hallanánk először. Szünet után Schubert „isteni hosszúságú”, nagy C-dúr szimfóniája csendül fel. A rövid életű, igazi sikert életében soha át nem élő nagy zeneszerző életében nem hallotta a művet, halála után elfeledkeztek róla, csak évtizedekkel később „fedezte fel” Mendelssohn, és mutatta be Lipcsében a Gewandhaus Zenekarral. Azóta a szimfonikus irodalom legértékesebb alkotásai között tartjuk számon.

    Ajánlatunk


    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016