• Program


    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4. 2016-17.

    MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4. 2016-17.

    Szőke Tibor-mesterbérlet 4.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 23. péntek, 19:30

    Műsor:

    R. Strauss: I. (Esz-dúr) kürtverseny, op. 11
    A. Arutunjan: Trombitaverseny
    G. Mahler: I. (D-dúr) szimfónia

    Közreműködik: David Guerrier (kürt, trombita)
    Vezényel: Csaba Péter

    Csaba Péter, a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere nem először hoz világhírű hangszeres szólistákat hazánkba. David Guerrier személyében az a francia trombitaművész látogat hozzánk, akiben sokan Maurice André reinkarnációját látják. Guerrier Lyonban tanult, majd még tanulóévei alatt játszott az Únió Ifjúsági Zenekarában, ahol neves karmesterek hallották játékát – így kapott hamarosan szóló felkéréseket is. Az, hogy egy művész kürtön és trombitán is játszik, méghozzá mindkét hangszeren roppant igényes, sőt virtuóz versenyművet ad elő, párját ritkítja! Gustav Mahler I. szimfóniájának az ad különös jelentőséget, hogy az első a zeneszerző-karmester kilenc teljes és egy töredékben maradt, hatalmas szimfóniáinak sorában. Ebben a műben még visszafogta Mahler fantáziáját a hagyomány, később ez egyre kevésbé tettenérhető. Lényegében egy gyönyörű természeti kép az egész első tétel, majd ördögivé fejlődött tánccá válik a Beethoventől örökölt műforma, a scherzo. Különleges világot tár elénk a lassú tempójú harmadik tétel is, a finálé pedig egyenesen szédítő tempójú. Mahler I. szimfóniája azért is különös jelentőséggel bír, mert bemutatója Budapesten volt a szerző vezényletével 1889-ben – abban az időben, amikor Mahler a budapesti Opera zeneigazgatója volt.

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016