• Program


    MÁV Unokák/1.

    MÁV Unokák/1.

    Két évvel ezelőtt elkezdett, éveken túlnyúló sorozatunk, amelynek keretében a Dénes-Worowski Marcell – Seidl Dénes páros olyan kiválóan bevezet bennünket a nagy orosz zeneszerző, Csajkovszkij mese-balettjeinek világába, idén véget ér, a harmadik nagy táncjátékkal, amelynek A hattyúk tava a címe.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 9. szombat, 11:30

    Műsor
    Mesék – Zenében 1.
    Csajkovszkij: A hattyúk tava - részletek

    Műsorvezető
    Seidl Dénes

    Vezényel
    Dénes-Worowski Marcell

    Két évvel ezelőtt elkezdett, éveken túlnyúló sorozatunk, amelynek keretében a Dénes-Worowski Marcell – Seidl Dénes páros olyan kiválóan bevezet bennünket a nagy orosz zeneszerző, Csajkovszkij mese-balettjeinek világába, idén véget ér, a harmadik nagy táncjátékkal, amelynek A hattyúk tava a címe. A történet egy régi orosz népmese feldolgozása. Egy ifjú herceg születésnapját ünnepli, majd amikor a vendégek távozása után egyedül marad, egy nagy hattyúcsapat húz el fölötte az égen. Úrrá lesz rajta a vadász-szenvedély, íjat ragad és a hatytyúk után ered. Egy tóparton talál rájuk, ahol kiderül, hogy a hattyúk valójában a gonosz varázsló által elvarázsolt lányok, akik egy férfi igaz szerelme által szabadulhatnak meg. Egyikükkel, Odette-tel nyomban megszeretik egymást. Később a hercegnél újra estélyt rendeznek, hogy a vendégek közül válasszon feleséget. Megjelenik egy fekete lovag a lányával. Ő valójában a varázsló, aki lányára Odette arcvonásait varázsolta, ezért a herceg azt hiszi, hogy ő Odette és örök hűséget fogad. A tóparton találkozik az igazi Odette-tel, rájön, hogy becsapták. Haragra gerjedve rátámad a varázslóra és nagy harcban legyőzi, a hattyúlányok pedig megszabadulnak. A zene gyönyörűen ábrázolja a szereplők érzelmeit, az eseményeket és a hattyúk tavának természeti szépségeit.

    Ajánlatunk


    Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016