• Program


    MÁV Varga/2. Olasz I.

    MÁV Varga/2. Olasz I.

    Hangversenyünk karmestere, Henry Cheng 2018-ban Budapesten első helyezést ért el a II. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyen.
    Közreműködik: Oláh Vilmos (hegedű)

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. február 29. szombat, 11:00

    Műsor
    Lin Yuan: Train Toccata
    Chen Gang-He Zhanhao:
    The Butterfly Lovers – Hegedűverseny
    Dvořák: IX. (Az Újvilágból) szimfónia

    Közreműködik
    Oláh Vilmos (hegedű)

    Vezényel
    Henry Cheng

    Hangversenyünk karmestere, Henry Cheng 2018-ban Budapesten első helyezést ért el a II. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyen. Felsőfokú tanulmányait az Egyesült Államokban, a Georgia és az Indiana Egyetem zenei fakultásán végezte, majd a Berlini Művészeti Egyetemen fejezte be. Németországban dolgozik, a Bochumi Szimfonikus Zenekar másodkarmestere, asszisztensként tevékenykedett Kurt Masur és Bernard Haitink mellett. Műsorán hazája és Európa zenéje is megszólal. Lin-Yuan vonat-toccátája mindössze néhány perces, de világszerte népszerű kínai mű. A „Pillangó-szerelmesek” című hegedűverseny is híres, két, az 1930-as években született kínai zeneszerző közös szerzeménye, amelyet „nyugati” hangszereken játszó zenekarra írtak, de a hegedű szólamában sok jellegzetesen kínai hangzás és játékmód is található. A mű 1959-ben készült, de csak a 70-es évek végén mutathatták be, amikor az úgynevezett Kulturális Forradalommal együtt járó szigorú cenzúra megszűnt. Karmesterünk az európai zenében való jártasságát Dvořák legnépszerűbb műve, „Az Újvilágból” című szimfónia előadásával bizonyítja.

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016