• Program


    MET 2017/2018 Donizetti: Szerelmi bájital

    MET 2017/2018 Donizetti: Szerelmi bájital

    Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából, 159 perc, 2018

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 27. vasárnap, 18:00

    Rendező: Bartlett Sher

    Vezényel: Domingo Hindoyan
    Díszlet: Michael Yeargan
    Jelmez: Catherine Zuber
    Fény: Jennifer Tipton
    Szereposztás: Pretty Yende (Adina), Matthew Polenzani (Nemorino), Davide Luciano (Belcore), Ildebrando D’Arcangelo (Dulcamara)

    Ha rövid, ám annál önfeledtebb kikapcsolódásra vágyik, ne mulassza el Donizetti miniatűr remekművét! A kétszer egyórás opera garantáltan nem hagyja nyugodni a rekeszizmokat – a szövegíró, Felice Romani a megszokott vígjátéki karaktereket ezúttal igazi jellemekkel ruházta föl. A szembesülés talán épp azért olyan mulattató, mert mindannyian magunkra ismerhetünk a kikapós menyecske, a mulya szerelmes, a nagyszájú katona vagy a szélhámos csodadoktor valamelyikében… A Met egyik legnépszerűbb repertoárdarabját ezúttal Bartlett Sher 2012-es, tradicionális rendezésében láthatják a mozinézők. A félszeg Nemorinót, aki az operairodalom egyik legszebb tenoráriáját (Una furtiva lagrima) énekli, Matthew Polenzani személyesíti meg; Dulcamara doktorként a hazánkban is népszerű, sármjával sokakat meghódító Ildebrando D’Arcangelo lesz látható. Adinaként Pretty Yende, Belcoreként Davide Luciano szórakoztatja a közönséget. A produkció karmestere a fiatal Domingo Hindoyan lesz.

    Az előadás hossza 1 szünettel értendő.

    Ajánlatunk


    A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

    A Jazz Side Story első kiadása 2018-ban egymást követően kétszer megtöltötte a Fesztivál Színházat. Szőke Nikoletta, Gájer Bálint és zenésztársaik most emelték a tétet.

    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

    Ajánló


    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy…

    A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016