• Program


  MET 2017/2018 Puccini: Tosca

  MET 2017/2018 Puccini: Tosca

  Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | Új előadás, 173 perc, 2018

  Rendező: Sir David McVicar

  Vezényel: Andris Nelsons
  Díszlet és jelmez: John Macfarlane
  Fény: David Finn
  Koreográfia: Leah Hausman
  Szereposztás: Kristine Opolais (Tosca), Vittorio Grigolo (Cavaradossi), Bryn Terfel (Scarpia), Patrick Carfizzi (Sekrestyés)

  A Tosca nem csak a világ operaszínpadainak, de a Metropolitannek is az egyik legtöbbször játszott darabja: az évad kezdetéig 950 alkalommal tűzték műsorra a Lincoln Centerben és elődjében. Az izgalmas, krimielemeket sem nélkülöző cselekményhez szorosan hozzátapad Róma városának topográfiája – a turisták előszeretettel keresik fel az opera eredeti helyszíneit, a Sant’Andrea della Valle templomot, a Farnese-palotát és az Angyalvárat, hogy újra és újra átélhessék Floria Tosca, Mario Cavaradossi és Scarpia báró szerelmi háromszögének történetét. A Met Tosca-előadásai hosszú időn át elválaszthatatlanok voltak Franco Zeffirelli pompás, élethű díszleteitől; a HD adások nézői az elmúlt években egy jóval modernebb (és épp ezért megosztóbb) változattal ismerkedhettek meg Luc Bondy rendezésében. A most látható új produkciót Sir David McVicar rendezi, főszerepeiben pedig napjaink kiválóságai: Kristīne Opolais, Vittorio Grigolo és Bryn Terfel láthatók. Az előadást Andris Nelsons vezényli.

  Az előadás hossza 2 szünettel értendő.

  Ajánló


  A 6 kontinensen több mint 60 millió néző által látott és a filmvászonról…

  TrackFest - Majka & Curtis / Horváth Tamás / BSW

  A Madách Színház ROCKSULI címmel új rock musical bemutatójára készül.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016