• Program


  MET 2017/2018 Rossini: Szemiramisz

  MET 2017/2018 Rossini: Szemiramisz

  Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | először HD-ben, 240 perc, 2018

  Rendező: John Copley

  Vezényel: Maurizio Benini
  Díszlet: John Conklin
  Jelmez: Michael Stennett
  Fény: Gil Wechsler
  Szereposztás: Angela Meade (Szemiramisz), Elizabeth DeShong (Arsace), Javier Camarena (Idreno), Ildar Abdrazakov (Asszúr), Ryan Speedo Green (Oroe)

  Szemiramisz függőkertjeit az ókori világ hét csodájának egyikeként tartották számon. Rossini Szemiramiszát viszont az idei Metropolitan-évad egyik csodájaként várhatjuk: a csaknem egy évszázadra elfelejtett remekmű rendkívüli nehézségei miatt ritka vendég az operaszínpadokon. A Metben a 19. század végén lezajlott néhány előadást követően 1990-ben újították fel a darabot – most ez a produkció, John Copley rendezése éled fel, hogy újra meggyőzze a világ operarajongóit: Rossini komoly operái is épp annyi értéket rejtegetnek, mint jóval ismertebb vígoperái (köztük a felülmúlhatatlan Sevillai borbély). Maurizio Benini első osztályú Rossini-karmesterként és a Met egyik legfoglalkoztatottabb művészeként kapott felkérést a mű vezénylésére. A címszerepet éneklő Angela Meade néhány éve kirobbanó sikert aratott az Ernani Elvirájaként; mellette Elizabeth DeShong (Arsace), Javier Camarena (Idreno) és a karizmatikus orosz basszista, Ildar Abdrazakov (Asszur) alakítják az operaritkaság főszerepeit.

  Az előadás hossza 1 szünettel értendő.

  Ajánló


  Ricky Martin visszatér Magyarországra! A világhírű énekes 2018. szeptember 4-én ismét élő koncertet…

  A Rigoletto kimódolt története barokkosan ellentmondásos, és kitartóan hömpölyög az elkerülhetetlen, sötét végzet…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016