• Program


    MET 2018/2019 Nico Muhly: Marnie

    MET 2018/2019 Nico Muhly: Marnie

    MET2018/2019 - Nico Muhly: Marnie
    Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | MET premier, először HD-ben, 172 perc, 2018
    angol nyelven

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 10. szombat, 19:00

    Rendező: Michael Mayer

    Vezényel: Robert Spano
    Díszlet: Julian Crouch and 59 Productions
    Jelmez: Arianne Phillips
    Fény: Kevin Adams
    Szereposztás: Marnie (Isabel Leonard), Mrs. Rutland (Janis Kelly), Marnie’s Mother (Denyce Graves), Terry Rutland (Iestyn Davies), Mark Rutland (Christopher Maltman)

    Ahogy az utóbbi években megszokhattuk, az idei szezon kínálatából sem hiányozhat a kortárs opera: Nico Muhly Marnie című operáját 2017-ben mutatták be az Angol Nemzeti Operában, tehát egészen friss mű, melynek pozitív közönség- és kritikai visszhangja azt bizonyítja: az opera műfaja egyáltalán nem halott. A sikerhez persze hozzátartozik, hogy a szövegíró, Nicholas Wright biztos forráshoz nyúlt: az Alfred Hitchcock azonos című thrillerének alapjául szolgáló Winston Graham-regényt vitte színpadra. Michael Mayer rendező gondoskodik róla, hogy a produkció legalább olyan izgalmas legyen, mint a regény vagy a film, s hogy semmiben se legyen hiányérzetünk. Zenei vonatkozásban biztosan nem lesz, hiszen a színház olyan nagyszerű énekeseket állít csatasorba, mint a hazánkban nemrég Don Giovanniként hallott Christopher Maltman, vagy a szintén világsztárnak számító mezzoszoprán, Isabel Leonard, aki a címszerepet alakítja. A karmester a Metben most debütáló Robert Spano lesz.

    Élő előadás közvetítése: 2018. november 10. 19:00

    Ajánlatunk


    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016