• Program


    Mint a hegyek - a Kodály Kórus Debrecen koncertje

    Mint a hegyek - a Kodály Kórus Debrecen koncertje

    'Mint a hegyek'
    Orbán György kóruskönyvei az idén 70 éves zeneszerző tiszteletére

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 26. vasárnap, 18:00

    Közreműködik:

    Kodály Kórus Debrecen
    Vezényel: Szabó Sípos Máté

    Műsor:

    Orbán György: Kóruskönyv S.A.emlékére
    Orbán György: Második kóruskönyv
    Orbán György: Medáliák könyve

    A kortárs magyar kórusirodalom egyik legmeghatározóbb és legtermékenyebb komponistája, Orbán György az idén lett 70 esztendős. A Kodály Kórus Debrecen ezzel a koncerttel tiszeleg a szerző előtt, akinek rendkívül gazdag életművében meghatározó szerep jut a kórusműveknek. Azokból is kiemelkednek a 80-as években született kóruskönyvei: a Kóruskönyv S.A. emlékére I-II. kötet, a Második Kóruskönyv I. és a Medáliák könyve sorozat. Ezeknek a korai alkotásoknak komplexitása, elmélyültsége, drámaisága, érzékenysége, szövegválasztása és zenei-technikai bonyolultsága egészen kivételes. A 25 elhangzó tételben magasrendű és bátor zenei szövet tökéletes egységben szólal meg a felhasznált József Attila, Szilágyi Domokos, Nagy László, Weöres Sándor stb. költeményekkel és a hozzájuk társított latin szövegekkel. Az emberi lélek mélysége és magassága, a természet végtelensége, kétségbeesés, öröm és szomorúság, honvágy, magány, játékosság és báj mind megjelenik ezekben a megindító, páratlan kórusművekben, melyek méltán tekinthetők ritka szép példájának a bartóki zene, hangulat-, és eszmevilág továbbélésének.

    Ajánlatunk


    Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    Ajánló


    Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016