• Program


    Moszkva-Petuski

    Moszkva-Petuski

    Moszkva-Petuski
    a Thália Színház saját előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 17. kedd, 19:30

    Venya, a seremetyevói kábelfektetési munkálatok egykori brigádvezetője, képzeletében legyeskedő angyalkái kíséretében vonatra száll a moszkvai Kurszki pályaudvaron. Lelke nyitott, szelleme szárnyal. Petuskiba készül, ahol a boldogság várja...
    És bőröndöcskéje zsúfolásig tömve színes sokféleségben tündöklő, magas alkoholtartalmú italkülönlegességekkel... 

    A mű önéletrajzi ihletésű, gogoli, bulgakovi fantasztikus látomás az orosz alkoholizmusról. A hivatalos irodalomból kiszorult Jerofejev Moszka és Petuski közötti utazása szolgál a könyv keretéül, mely szamizdatban terjedt, később Párizsban kiadták, majd számos nyelvre lefordították. Az európai és orosz kultúra, irodalom romjain közlekedő elbeszélő irónia és tragikum folytonos váltogatásával rajzolja meg az egykori Szovjetúnió kitaszítottjainak világát, a munkástól a csavargón át az értelmiségi figurájáig.

    Ajánlatunk


    Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe neki ítélte oda a Vilmos-díjat. Pályája azóta töretlenül ível felfelé. Darabjait számos magyar színház bemutatta, ő pedig háromszor nyerte el a Színikritikusok díját a legjobb új magyar drámáért.

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    Ajánló


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016