• Program


    Mozart-est az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

    Mozart-est az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

    2018. június 1. 20.00
    Halász-kastély (2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.)
    Jegyár: 2000 Ft
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 1. péntek, 20:00

    Szólisták:
    Fóris István – oboa
    Dávid József – klarinét
    Harsányi Zsolt – fagott
    Kovács Gergely – kürt

    Vezényel:
    Janos Acs
     
    Műsor:
    Mozart: Esz-dúr Sinfonia concertante (KAnh. 9/C14.01)
    Mozart: A-dúr szimfónia (KV. 201)
    Grieg: Peer Gynt – Soveig dala


    1778-as párizsi utazása során ismerte meg Mozart a kor méltán leghíresebb zenei együttese, a mannheimi zenekar kiváló fúvósművészeit: a francia fővárosból írott levelei be is számolnak egy barátai számára készülő, négy szólistára és zenekarra szánt Sinfonia Concertante komponálásáról – ám a mű kézirata eltűnt. A 19. század elejéről fennmaradt másolat (melyben az eredetileg tervezett fuvolát már klarinét helyettesíti) hitelessége így kérdéses: a kutatás álláspontja szerint mindazonáltal nem kizárható, hogy valóban tartalmaz Mozart-zenét. Ugyanakkor nem vitás, hogy a kompozíció magas színvonalon képviseli a német-osztrák hagyományból oly jól ismert divertimento-hangvételt: a lassú tétel önfeledten boldog zenéje, vagy a finálé szellemes, a játékosok virtuozitására építő variációi elsőrangú szellemi élvezetet nyújtanak a hallgatóságnak. A versenyművet követő szimfónia kapcsán már nincsenek kétségeink: az 1774 áprilisában keletkezett A-dúr szimfónia mérföldkő Mozart életművében intim hangvételével, érett mesterre valló erőteljes, magabiztos kidolgozásával. A programot Grieg egyik legnépszerűbb műve, az Ibsen drámájához 1874–1876 között készült Peer Gynt-kísérőzene egyik önállóan is sokat játszott, melankolikus hangvételű tétele, Solveig dala teszi teljessé. A Sinfonia Concertante szólóit a zenekar művészei (Fóris István – oboa, Dávid József – klarinét, Harsányi Zsolt – fagott, Kovács Gergely – kürt) szólaltatják meg, Ács János vezényletével.

    Janos Acs karmester 1979-ben debütált Genovában. Első amerikai fellépésére 1987-ben Denverben, a Colorado Operában került sor, ahol később hét éven át vezényelt. Olasz állampolgárként dolgozott Róma, Firenze és Velence operatársulataival. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű található. Kiváló szakértője az olasz operajátszás tradícióinak. Eddigi pályafutása során dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját, s a legnagyobb Verdi-műveket. Korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini. Éveken keresztül a "Három Tenor" koncertjeinek állandó karmestere volt.

    Ajánlatunk


    Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Ajánló


    Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016