• Program


    MŰVÉSZASZTAL - Dragomán Györggyel

    MŰVÉSZASZTAL - Dragomán Györggyel

    2018. április 11-én, szerdán 17 órától kerül sor a MŰVÉSZASZTAL 4. estjére, melynek vendége a kortárs magyar irodalom egyik sikeres szerzője, Dragomán György író, műfordító. Dragomán Györggyel Kováts Judit író, a MŰVÉSZASZTAL sorozat háziasszonya beszélget a MŰvész Stúdióban, az est során A fehér király és a Máglya című regényekből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 11. szerda, 17:00

    A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható MŰVÉSZASZTAL rendezvénysorozat célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is.
    Irodalom és színház egymás édestestvérei, a társművészetek között a legközelebb állnak egymáshoz, hiszen a színház – a rendező, a színész, a dramaturg – szöveggel dolgozik, az író pedig szövegeket hoz létre. A színpadra állított darab a közös nevező.
    A MŰVÉSZASZTAL Dragomán Györggyel A Vörös Postakocsi Műhely és a Móricz Zsigmond Színház együttműködése révén valósul meg, helyszíne színházunk MŰvészStúdiója. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.
    A beszélgetés során a vezértémák egyfelől a meghívott alkotó életművéhez igazodnak, másfelől a színházhoz kapcsolódnak. A beszélgetés mellett zenei betétek és performanszok színesítik az estet. Annak bemutatására törekszünk, hogyan működik együtt irodalom és színház, hogyan lesz egy, az író által szövegként megkomponált jelenetből vagy karakterből a dramaturg. a rendező és a színész munkájának, egyéni hozzáadott értékének köszönhetően élő valóság, hús-vér figura, a közönséget a székhez szögező jelenet?
    Az első est vendége Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta volt, akivel többek között arról beszélgettünk, hogy a mese a felnőtteké is. A Móricz Zsigmond Színház művészei A Holle anyó birodalma című, Boldizsár Ildikó által átdolgozott mesét mutatták be, rendelkező próba keretébe ágyazva.
    A második esten Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő volt a vendég, a központi téma pedig a család. Színművészeink a Harminc év napsütés és a Mellettem elférsz című Grecsó-művekből alkotott jelenetekkel illusztrálták a témát, felolvasó színház formájában.

    A MŰVÉSZASZTAL harmadik estjének vendége Tompa Andrea író, színikritikus, a Színház c. folyóirat főszerkesztője volt, a téma a hallgatás. Nem véletlenül, hiszen az Omerta Hallgatások könyve című regényének szereplőit idéztük meg a színpadon.
    Negyedik vendégünk, Dragomán György számos díjjal kitüntetett író, műfordító, regényei több mint 30 nyelven jelentek meg. A fehér király c. regényéből film készült.

    Felesége Szabó T. Anna költő.

    Regényei:
    A pusztítás könyve, Balassi, Bp., 2002
    A fehér király, Magvető, Bp., 2005
    Máglya, Magvető, Bp., 2014
    Oroszlánkórus, novellák; Magvető, Bp., 2015
    A fehér király, 2. jav. kiad.; Magvető, Bp., 2016

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Ajánló


    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016