• Program


    NT Live Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn

    NT Live Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn

    Az NT Live sorozatban vetített Macska a forró bádogtetőn a londoni West Enden, az Apollo Theatre-ben került színpadra 2017 nyarán.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 18. kedd, 19:00

    Rendező: Benedict Andrews

    Maggie - Sienna Miller
    Brick - Jack O'Connel
    Mae - Hayley Squiries
    Big Mama - Lisa Palfrey
    Big Daddy - Colm Meaney
    Cooper - Brian Gleeson



    Very dry – írta az előadásról a Whats On Stage kritikusa. Arra utalt ezzel, hogy Bendict Andrews 2017-es rendezése visszatért Tennessee Williams eredeti 1955-ös változatához és nem az Elia Kazan kérésére írt optimistább változatot követi.

    A történet egy forró éjszakán kezdődik, Mississippiben egy déli gyapotültetvényes família birtokán, ahol összegyűlik a szűkebb család, hogy megünnepeljék a nagyapa, Big Daddy születésnapját. A forróság ugyanolyan nyomasztó, mint a szereplők hazugságai.  Eljön a nagyobbik fivér, számtalan gyerekével és öccse, a gyerektelen Brick, a darab valódi főszereplője, egy kiöregedett, alkoholista futballsztár, akit már hidegen hagy vonzó felesége, Maggie is. Brick és Maggie héja-nászukat vívják titkaik és tönkrement házasságuk romjain. A nagypapa halálos beteg, de a családtagok eltitkolják ezt előle, hogy minél nagyobb darabot hasíthassanak majd az örökségből. Brick a maga módján lázad ez ellen, egy elkorcsosult társadalom ellen, amely „taszító gyerekek által reprodukálja önmagát“. A tét a család jövője.

    Andrews mai környezetbe helyezi Tenessee Williams klasszikusát, a szereplők mobilt használnak például.  Rendezése a leplezetlenségével is meghökkenti a nézőt. A főszerepet alakító Jack O’Connel például anyaszült meztelenül jelenik meg a színpadon a darab elején, a zuhany alatt, begipszelt lábbal és egy pohár whiskeyvel a kezében, majd az egész felvonást egy szál törölközőben játssza végig. A fullasztó légkör itt-ott szelíd humorral is ötvöződik.

    A New York Times a darabot Andrews izgalmas visszatéréseként ünnepelte a Vágy villamosa emlékezetes rendezése után. A további szerepekben olyan sztárokat láthatunk, mint a Maggie-t alakító Sienna Miller vagy az öreg figurájában brillírozó ír Colm Meaney.

    Ajánlatunk


    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016