• Program


    Organikus világ - Szűcs László kiállítása

    Organikus világ - Szűcs László kiállítása

    Organikus világ

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Szűcs László kőszobrász-restaurátor tevékenységét az 1980-as évektől végigkíséri az autonóm művészeti munkásság. Szakmai elhivatottságából is eredeztethető művészetének egyik fontos jellemzője, az anyag-gazdagság, és az, hogy mindig különleges, fantasztikus szépségű nyersanyagokat munkál meg. Műveinek kivitelét, technikai megvalósítását magas fokú minőség, jó értelemben vett bravúros formai előadásmód jellemzi. A kezdeti alkotóperiódus mintázással és bronzöntéssel alakított művei mellett fokozatosan a kő- és a faszobrok készítése vált dominánssá munkásságában. A faragással és a legmodernebb gépekkel, korszerű technikai eljárásokkal, de leginkább az elvétellel való megformálással létrehozott munkák az elvont szobrászat, a plasztikai absztrakció XX. századi törekvései során megerősödött áramlatához kapcsolódnak.

    Az alapvetően kisplasztikákat, kisszobrokat és érem-plasztikákat alkotó Szűcs László az elmúlt másfél évtized terméséből válogatott műveket mutat be kiállításán: alapvetően organikus jellegű, esetenként a geometriai elemeket is megidéző elvont kompozíciókat. Ebben a roppant egységes, tudatos szobrászi programra alapozó plasztikai világban emlékszerűen megjelennek természeti lények és képződmények, felsejlenek emberalak-idézetek is, de a fő plasztikai szólamot a Móbius-szalag-variációk, a talányosan meghajló héj-szobrok, a már-már papírhajtogatás-jellegű vékony, légies kő-kompozíciók szólaltatják meg.

    (Wehner Tibor)

    Ajánlatunk


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Ajánló


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016