• Program


    Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXIV

    Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra - Az Indiai Klasszikus Zene Mesterei XXIV

    India leghíresebb énekes testvérpárja 7 év után indul világkörüli turnéra, és először fognak fellépni Magyarországon. A Rága Bhairav-tól a Rága Bhairavi-ig egy különleges zenei koncepciót takar, amiben a két világhírű énekes átvezet minket a különböző játékidőben megszólaló rágák érzelmi tengerein.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 13. szombat, 20:00

    A Padmabhushan címmel kitüntetett Pandit Rajan és Pandit Sajan Misra India legszentebb és egyik legősibb városa, Benáresz zenei iskolájának leghíresebb képviselői. Most az egész világot körbejárva mutatják be Benáresz, ősi nevén Kashi gazdag zenei világát. India minden kulturális és zenei díját megkapták már, számos turnéban mutatták be a világon ennek a különleges muzsikának a legmagasabb szintjét. Utolsó turnéjukra csak a zene öröméért indulnak el.
    A concert az ICCR segítségével valósul meg.

    A koncert közreműködői:

    Sumit Mishra - harmonium

    Benáresz leghíresebb harmónium játékosait felmutató családban született. Édesapja Pt. Sohan Lal Mishra, nagybátyja Pt. Mohan Lal Mishra, mindketten világhírű zenészek a maguk hangszerén. Sumit a fiatal generáció legnagyobb tehetsége, aki gyakorlatilag minden elismert énekest kísért már hangszerén.

    Nihar Mehta - tabla

    Nihar Mehta rokonai közt számos zenész és filozófus akad, és ugyancsak hozzájuk köthető az 1980-ban alapított "SAPTAK" zenei iskola és a hozzá kapcsolódó fesztivál is. Nihar a mindennapi élettel tanulta meg a zene szeretetét. 12 évesen kezdte elsajátítani a tablajáték fortélyait. Előbb nagybátyja Nandan Mehta és Pt Puran Maharaj tanította. Mivel apja és nagybátyja is Kishan Maharaj tanítványa volt, így Nihar-t is tanítani kezdte. Jelenleg Pt. Pooran Maharaj legbecsesebb tanítványa.

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

    Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016