• Program


    Párbeszéd koncert - Túri Luca és Csenki Zalán

    Párbeszéd koncert - Túri Luca és Csenki Zalán

    Túri Luca – Csenki Zalán
    A koncertsorozat negyedik előadása

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 23. kedd, 19:00

    Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozott a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható.   Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

    Az áprilisi Párbeszéd résztvevői:
    Túri Luca és Csenki Zalán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének hallgatói, a Korinda Zenekar tagjai.

    „Számomra ez a koncepció testhezálló feladat, hiszen sokszor játszom kisebb felállásokban, duóban, trióban. Szeretem azt az egyszerűbb, régiesebb hangzásvilágot, amit például a hegedű-koboz kettős is képvisel, hangszerem nagyrészt ebben a formában jelenik meg a hagyományban is. A zenészek jobban rá vannak „kényszerítve” a kreatív összjátékra, mint egy nagy zenekarnál, ahol sok minden belesimul a hangzásba.” (Csenki Zalán)

    „Azért szeretek párban muzsikálni, mert nagyon érzékeny műfaj: együtt kell lélegezni a másikkal, teljes figyelem szükséges hozzá. Nagyon várom a koncertet, hiszen Zalánnal ez lesz az első nagyobb lélegzetvételű koncertünk, ahol többféle zenei világot szeretnénk bemutatni. A magyar mellett román, szerb és görög népzene is hallható lesz.” (Túri Luca)

    A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

    Ajánlatunk


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

    Ajánló


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016