• Program


    Pászti-bérlet 2. Emberi hang - vezényel: Hamar Zsolt

    Pászti-bérlet 2. Emberi hang - vezényel: Hamar Zsolt

    EMBERI HANG - Női sorsok, szerelmek, humor, líra

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. november 11. vasárnap, 19:30

    POULENC: Az emberi hang
    PETROVICS EMIL: Lysistrate

    Váradi Zita – szoprán
    Szalai Ágnes – szoprán
    Kolonits Klára – szoprán
    Horváth István – tenor

    Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Hamar Zsolt


    A nők megesküsznek, hogy addig nem élnek házas életet férjükkel, amíg azok be nem fejezik a háborút – izgalmas konfliktus, de a végkifejlet aligha lehet kérdéses. Az Arisztophanész komédiáján alapuló, átdolgozott formájában 1971-ben bemutatott egyfelvonásos vígopera nem a hagyományos értelemben vett színpadi mű, hanem koncertszerűen egymáshoz illesztett, de egymást logikus rendben követő zeneszámok sorozata. „A Lysistrate nem a borzalmakat ábrázolja, a gúny nem kevésbé éles fegyverét szegezi a háborúnak. Ez alapjában meg is határozza a zeneszerző eszközeit. A koncertvígopera zenei anyagában helyénvaló az oldott, könnyed, szinte frivol hang, a helyenként a jazzből kölcsönzött, eleven ritmika: a gregoriánra emlékeztető, archaizáló dallamképzés, a hangszerelés sok-sok fintora” – írta a műről Breuer János zenetörténész. A musicalből hatásos, szórakoztató és könnyen befogadható alkotássá formált opera megszólaltatására aligha mutatkozik ma elhivatottabb karmester Hamar Zsoltnál, aki maga is a szerző tanítványaként diplomázott a Zeneakadémián. A koncert első részében a francia Poulenc 1959-bemutatott egyfelvonásosa hangzik el, amely nemcsak abban különleges, hogy mindössze egyetlen énekes szereplőre íródott, hanem témája miatt is: a „cselekmény” egy nő és egy férfi utolsó telefonbeszélgetése, ennek minden lelki bonyodalmával és személyes tragédiájával.

    Ajánlatunk


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

    A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016