• Program


    Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – bábelőadás

    Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – bábelőadás

    A Napsugár Bábszínház előadása

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. július 2. hétfő, 18:00

    Az elsősorban humora és iróniája miatt kedvelt A helység kalapácsa című vígeposzt 1844-ben írta meg Petőfi. Akkor nem lett különösebben népszerű a kor elsőszámú és legkedveltebb műfaját, az eposzt gúnyoló alkotás.  Azóta már kötelező tananyag és érettségi tétel is lett.

    A Békéscsabai Napsugár Bábszínház „interaktív tárlatvezetése” vagy ha úgy jobban tetszik „rendhagyó irodalomórája” arra vállalkozik, hogy megmutassa kicsiknek és nagyoknak, hogy Petőfi még a mai kor gyermekének is tud mondani valamit.

    Az előadást Béres László rendezte, aki nem először dolgozik már a Napsugárban. Mindig különleges, érdekes előadásokat készít, most azonban saját bevallása szerint is érdekes kísérletbe fogott. Petőfi Sándor művét Tasnádi – Sáhy Péter alkalmazta színpadra, a zenei betéteket Cári Tibor készítette. A darab tervezője, Bodnár Enikő, koreográfusa Dávid Péter.

    Az előadás az emberméretű bábok – vagy ha úgy tetszik múzeumi kiállítási babák – és a színészi játék kettőse, vagyis színház és bábszínház születik egyszerre. A kerettörténet tovább erősíti a műfaji paródiát.

    Az események két szálon futnak. Egyrészről láthatjuk magát a humorban bővelkedő „hőskölteményt”. Ezt öleli körbe, szövi át a darabot eljátszó múzeumi dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik, viszonyaik.

    Az előadás kiválóan illeszkedik a mai kornak megfelelő interaktív pedagógiai foglalkozások Y és Z generációt is megszólító stílusába, így a kötelező olvasmány élményszerű feldolgozását adja, nem csak azoknak, akik éppen most foglalkoznak a darabbal az irodalomórákon.

    Játsszák:
    Gyarmati Éva, Soós Emőke, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Lovas Gábor
    Zenészek:
    Pribojszki Ferenc, Schäfer Szilveszter
    Rendező: Béres László

    6 éves kortól ajánlott!

     

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

    Ajánló


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016