• Program


    Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar

    Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar

    Már nem csak családi szálak révén kötődik Magyarországhoz a ma élő zongoraművészek egyik különleges egyénisége. A negyvenes éveinek elején járó Piotr Anderszewski az ezredforduló óta visszatérő vendége a hazai koncertpódiumoknak, rajong a magyar közönségért, a közönség pedig érte. Van is mit szeretni rajta: nem az a tipikus sztárfigura, hanem elmélyült muzsikus, aki nem a hírnévért zenél, hanem magukért a művekért.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 22. kedd, 19:30

    Közülük csak azokkal foglalkozik, amelyek megszólítják, és amelyekről úgy érzi, hogy meg tudja velük szólítani hallgatóságát. Mintha személyes viszonyban lenne Bachhal, Beethovennel, Szymanowskival, Schumann-nal, Chopinnel - és hogy van mondanivalója róluk, azt számos szakmai elismerés, felvétel és személyes koncertélmény bizonyíthatja. Legutóbbi díját 2012-ben kapta: legfrissebb albumát a rangos BBC Music Magazine "Az év lemezének" választotta.
    Testhezállók számára Mozart zongoraversenyei is, amelyeket rendszerint karmester nélkül ad elő, legtöbbször maga dirigálja a zenekart. Mind mondja, ez összetettebb feladatot jelent, mint "csak" szólistaként színpadra lépnie, ugyanakkor kétségtelenül megvan az az előnye, hogy nem kell senkivel sem megbeszélnie, mit hogyan szeretne, az előadás minden elemét ő tarthatja kézben. Állandó partnere ebben a munkában a Skót Kamarazenekar, amely ezen a koncerten Mendelssohn tizenhárom éves kora körül írt, mozarti üdeségű vonósszimfóniái közül szólaltat meg egyet, illetve a zeneszerző húszesztendősen, Angliában komponált daljátékának nyitányát is előadja.

    Műsor:

    Mendelssohn : G-dúr vonósszimfónia, No. 12
    Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 414
    Mendelssohn : Hazatérés idegenből, op. 89 - nyitány
    Mozart: c-moll zongoraverseny, K. 491

    Közreműködik: Piotr Anderszewski - zongora

    Ajánlatunk


    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016