• Program


    Reformáció kantáta - ősbemutató

    Reformáció kantáta - ősbemutató

    200 év után újra megszólaló ritkaságok, korhű hangszerek kíséretével



     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:30

    Sylvia Leidemann a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával kutatásokat végzett a  Soproni  Evangélikus Gyűjtemények zenei archívumában, ahol a  XVIII. századi templomi  repertoárból gazdag  anyag maradt fent. Mivel ebből a korból csak kevés hazai forrással rendelkezünk, ez egy különösen fontos és igen értékes lelet: az  evangélikus istentisztelethez szolgáló művek (kantáták, zsoltárok, kyrie- és gloria-tételek) mellett tisztán hangszeres darabok is találhatók a gyűjteményben.

    A korszak zeneszerzői részben névvel szerepelnek, de sok köztük az anonim. A névvel nevezettek között több olyan szerző is van, akikről mindeddig nem sokat tudtunk, noha a művek értékes invenciójúak. Ilyenek Wohlmuth János: Miserere,  Zsoltárok és Magnificat c. művei, Koseck Michael: Kyrie-Gloria c. műve, Wolhmann Sámuel kantátái, Christoph Stolzenberg kantátái, vagy Tomasso Guzzo és anonim szerzők hangszeres művei. A koncerten e darabok megszólaltatásával ismét életre keltjük azt a repertoárt, amelyet több mint kétszáz évvel ezelőtt rendszeresen játszottak Sopronban. Elhangzik Christoph Stolzenberg: Festo Reformationis, „Er schalle Gott geweyhtes...” kantátája is, mely a reformáció ünnepére készült annak idején.
     
    A soproni evangélikus zenei archívum ritkaságai a magyar örökség fontos részét képezik, és több száz év után először ezen a koncerten hallhatók korhű hangszerek és kiváló művészek tolmácsolásában.

    Közreműködik: Kodály Kórus Debrecen
    Vezényel: Sylvia Leidemann

    Jegyek 2017. szeptember 4-től kaphatók.

    Ajánlatunk


    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016