• Program


    SÁMÁNTUDÁS 13.

    SÁMÁNTUDÁS 13.

    Egy este - két előadás, a MEDVE SZÍNPAD szervezésében

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 27. kedd, 17:30

    1. RÉSZ:
    LÉLEK ÉS VILÁGEGYETEM A MÁGIKUS TERMÉSZETVALLÁS FÉNYÉBEN

    Előadó: GRANDPIERRE ATTILA
    fizikus, csillagász, zenész, író
    (Vágtázó Halottkémek, Vágtázó Csodaszarvas)

    2. RÉSZ:
    ŐSI VILÁGKÉP NYOMAI VERSEKBEN
    "Hogy ne némuljon el a nóta" (Ady)

    Előadó: DIBÁCZI ENIKŐ
    gyógypedagógus, a Yotengrit oktatóknak és oktatandóknak (2009., Püski) c. könyv szerzője

    " A dalok, versek szeretete kisgyerek korom óta végig kísér. Aztán 11 évvel megismertem a Yotengrit köteteibe foglalt BÜÜN hagyományát, és megismerkedtem írójával és Mesterével, Máté Imrével. Ezekben a Tanokban elmélyedve, eszembe jutottak már korábban megismert versek. Szinte "rímeltek" egymásra a Yotengrit mondatai és a verssorok. Lehet, hogy ugyanaz a Tudás nyilatkozik meg bennük? Már régebben gondoltam arra, hogy ennek "utána megyek", de igazán a Sámántudás ma sorozat nyitotta meg előttem ezt az utat. Mert ennek során alaposabban megismerhettem például Ady költészetét, Hamvas Béla írását a művészet szerepéről, és tanúja lehettem, ahogy a sámánénekekben újra összeér az ősi világkép és a művészet, amelyek valaha egyek voltak. Mélyebben utána néztem tehát, hogyan nyilvánul meg az ősi tudás a népdaloktól kezdve, Balassi, Arany, Petőfi, Ady, Kosztolányi, József Attila, Weöres Sándor és a rábaközi Tudó Máté Imre versein keresztül, tovább tekintve Zsebők Csaba vagy Valek Tünde alkotásaiban. Kutatásom tapasztalatai adják az előadás ívét."

    Ajánlatunk


    Nagyszabású, exkluzív koncerttel érkezik tavasszal a Várkert Bazár színpadára a kivételes tehetségű, nemzetközileg is elismert énekesnő Király Linda és a Stúdió 11 Ensemble zenekar, hogy elvarázsolja a közönséget saját szerzeményeivel és népszerű világslágerekkel. A "Harmony of Love" címet viselő produkció sztárvendége az énekesnő testvére, Király Viktor énekes, dalszerző lesz, akivel számos szívhez szóló duettet is előadnak majd, igazi örömzenével ajándékozva meg a közönséget.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Ajánló


    2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy…

    A hatalmas sikerű dán film alapján készült színdarab nagy beleérzéssel és humorral szembesít bennünket azzal, milyen eufóriával és milyen fájdalmakkal…

    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016