• Program


    Sárkánymese

    Sárkánymese

    Sárkánymese
    Magyar Nemzeti Táncegyüttes

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. október 3. szerda, 15:00

    Korábbi nagysikerű mesedarabjai után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újabb kalandra hívja a gyermekeket. Folytatva régóta vallott koncepcióját, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa szerzőpáros (most két fiatal koreográfus bevonásával) ismét a magyar népmesék különös világába kalauzolja közönségét.

    Régóta vallják, hogy egy-egy táncjátékon keresztül még a legfiatalabbakat is megismertethetjük a magyar nép kultúrájával, hagyományaival, különösképpen, ha a darab eredeti népmesei, népköltészeti szövegekből építkezik és az autentikus népzenei- és néptánckincset felhasználva kerül életkoruknak megfelelő bemutatásra.
    Így született meg legújabb gyermekelőadásuk, a SÁRKÁNYMESE.

    A mesében a három szegénylegény vándorlásai során megelevenedő tárgyak, a táncoló csacsi, a boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó, a jóságos Napkeleti király és a szépséges királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó lehet, hogy nehéz küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.

    Ajánljuk vidám mesénket kicsiknek és nagyoknak, mert hisszük, hogy régi értékeink ma is fontosak és érvényesek mindenki számára.

    Előadja a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész
    A mesét színpadra írta: Vincze Zsuzsa
    Zene: Szabó Dániel és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes zenekara
    Díszlet: Tóth Kázmér; Jelmez: Vincze Zsuzsa
    Koreográfia: Appelshoffer János, Sánta Gergő, Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán
    Rendező: Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán

    Időtartam: 50 perc szünet nélkül

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    Otto Hahn német kémikus éppen a Nobel-díj átvételére készül 1946-ban Stockholmban. Pár órával a ceremónia előtt szállodai lakosztályába betoppan Lise Meitner osztrák-svéd fizikus. Nyolc éve nem látták egymást. Akkor menekült a tudós nő zsidó származása miatt Svédországba. Előtte harminc évig a legközelebbi munkatársak és a legbizalmasabb barátok voltak Berlinben. Az atommaghasadás felfedezése fűződik a nevükhöz. Csakhogy a Nobel-díjat ezért az eredményért 1944-ben Hahnnak ítélték oda...

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Ajánló


    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016