• Program


    Slawomir Mrozek: Mulatság / Ördögkatlan produkció vendégelőadása
    8

    Slawomir Mrozek: Mulatság / Ördögkatlan produkció vendégelőadása

    tragikomédia egy részben (90’)
    (fordította: Kerényi Grácia)
    Ördögkatlan-produkció


     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 23. péntek, 19:00

    Szereplők:
    B legény     Szikszai Rémusz
    S legény      Mucsi Zoltán
    N legény     Scherer Péter
     
    Zenei munkatárs: Cseh Tamás
    Díszlettervező: Sárkány Sándor
    Jelmeztervező: Kárpáti Enikő
     
    Rendező     Bérczes László
     
    Díjak:
    -         Legjobb előadás (Stúdiószínházi Fesztivál, 1999)
    -         Legjobb Csapatmunka (Kaliszi Fesztivál, Lengyelország, 2006)
    -         Legjobb előadás (Breszt, Fehéroroszország, 2007)
    -         Legjobb Férfi alakítás: Mucsi Zoltán (Vidor Fesztivál, 2005)
     
    A kritikai visszhangból:
     
    „Röhögni kell és sírni: ahogy abban a színházban kellett, amiről már majdnem elfeledkezünk."                                                (Budai Katalin - Criticai Lapok)
     
    "Bérczes László rendezése mestermunka. Mint egy mesterszonett. Alaposan végiggondolt, feszes, filozofikus és nevettető előadás. Az ész, az érzelem és az indulat csatatere a kelet-európaiasan szegény színpad. A darab ugyanakkor a keresztény alaptörténet travesztiája..."              (Radics Viktória - Színház)
     
    "A rendező, Bérczes László - akárcsak eddigi, jobbára úgyszintén kamarajellegű munkáiban - hajszálpontos szövegelemzőnek és a színészekkel tökéletesen összehangolt játékmesternek bizonyul... Irdatlan sok és véresen komoly aprómunkát gyaníthatunk a késztermék mögött. Pár másodperces monodrámák, duettek, tercettek bomlanak ki összetett színházi nyelven, s csomózzák hozzá magukat a következő röpke képhez."                     (Tarján Tamás - Kritika)
     
    Régi-új Mulatság
     
    18 éve játsszuk. 18 éve hajtogatjuk: „muszáj mulatságnak lenni!” 1999 februárjában a Bárka ideiglenes, Kálvária téri lerobbant épületében született, ott zendített rá a három srác először Cseh Tamás pompás csujogatósára, amit nekünk firkantott le az egyik próbán, ott hangzott el először az örök kérdés: van-e az életben mulatság, értse a szón ki-ki azt, amire vágyik…
    „Mire vágyol?” – kérdezi az egyik legény halálba készülő társát, és azóta több, mint háromszázszor hangzott el a válasz: „Muzsikára!”. Hogy ez a muzsika megszólal-e az életünkben, és ha igen, mit kell érte beáldoznunk… Nos, ezt a tétet fogalmazza meg 16. éve a három „srác”: Mucsi Zoli, Scherer Péter és Szikszai Rémusz.
    Azóta sok víz lefolyt a Bárka alatt, sőt, az eresztékeken keresztül bizony be is folyt az a víz a belső terekbe, szóval sok minden változott az előadás körül. Bejártuk az előadással Közép- és Kelet-Európát Lengyelországtól Szerbiáig, Romániától Ukrajnáig, Belorussziától Szlovákiáig és Csehországig, játszottuk pincében és padláson, hajléktalanszállón és börtönben, sokszázfős nagyszínházban és pici stúdióban, a szerző is földig hajolt három színész előtt. A három srácból idősödő férfiak lettek, Tamás immár öt éve nincs köztünk, Mrozek is meghalt… És igen, az előadás maga is sok változáson ment keresztül.
    Ezért beszélünk „régi-új” Mulatságról. Féléves kényszerű szünet után immár Ördögkatlan-produkcióként az Üllői útról a Bajor Gizi parkba, a Nemzeti Színházba költöztünk, ott játsszuk tovább változatlan sikerrel az előadást.
    Öregszünk, változunk, s velünk változik az előadás. De a lényeg 18 éve változatlan: „muszáj mulatságnak lenni!”                                    (Bérczes László)

    Ajánlatunk


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

    zenés party két részben

    Képesek-e arra a hangok, hogy megidézzék egy város látványát, hangulatát, az atmoszférát, amelyet a hely szelleme sugároz? Respighi Róma-triptichonja képes erre. A három szimfonikus költeményből kettőt hallunk ezen a koncerten.

    Ajánló


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016