• Program


    smART! XTRA // GÉPLÉNYEK

    smART! XTRA // GÉPLÉNYEK

    Vajon képes-e egy mesterséges intelligencia a kreativitásra? Lehetséges-e, hogy a gépek is egyenrangú alkotó partnereink legyenek? Milyen kreatív lehetőségek rejlenek a virtuális valóság használatában és a gépi tanulásban a hordozható okoseszközök rohamosan fejlődő piacán? Vajon a drónok irányítanak minket vagy mi irányítjuk őket?…  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 3. kedd, 19:00

    Nagyfi Richárd, a Kitchen Budapest kutató-fejlesztője az adatbányászat, Valencia James és Nina Kov táncos-koreográfusok pedig a mozgás területén keresik a választ ezekre a kérdésekre. Prezentációikból képet kaphatunk az AI (Artificial Intelligence) jelenlegi állásáról, a neurális hálózatokról, a fejünk felett reptethető drónok kontrollálhatóságáról. Betekintést nyerhetünk a fejlesztésekhez kapcsolódó kutatásokba és beleshetünk a készülő AI am here kísérleti táncprodukció kulisszái mögé. Sőt! Még TiBottal, a rajzokkal válaszoló chatbottal is diskurálhatunk és részesei is lehetünk a Constant Sensing First-Person View (FPV) drónfilm installáció audiovizuális élményének is.
     
    VALENCIA JAMES
    A barbadosi származású Valencia James szabadúszó előadóművész, alkotó és kutató, akinek a tánc, színház, technológia és aktivizmus metszéspontjai állnak érdeklődésének a középpontjában. Hisz abban, hogy a művészeknek felelőssége a  szociális és politikai kérdésekre reflektálás és hisz továbbá a művészetek változásra ösztönző erejében. A Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte BA diplomáját Modern Tánc szakon és dolgozott koreográfusokkal, többek között Bozsik Yvettel, Juhász Katával, Grecsó Zoltánnal, Góbi Ritával, Szabó Rékával és Nina Kovval. 2012-ben Wim Vandekeybus meghívta Valenciát, hogy csatlakozzon a kutatási programjába a világhírű társulatában, az Ultima Vez Dance Company-ban, Brüsszelben. Valencia 2014-ben megnyerte a Fülöp Viktor és danceWEB ösztöndíjait, amelyek keretében lehetősége volt tanulni az ImpulsTanz Festival for Contemporary Dance-ben ugyanabban az évben. Valencia fellépett eddig Magyarország-szerte, Romániában, Franciaországban, Izraelben, Svédországban, Argentinában és Kanadában.

    NINA KOV
    Nina Kov Londonban és Budapesten alkotó koreográfus, táncos és kutató. Az Artus társulat tagjaként töltött évek után, 2010-ben koreográfusi diplomát szerzett a londoni Laban intézetben. Munkásságának középpontjában az ember és gép kapcsolata áll, a tudattalan, a test és a technológia találkozása. Nina a drón koreográfia egyik úttörője, a "Dancing with Drones" egyik alapítója és volt művészeti vezetője. Munkáit többek között a Sadler's Wells, a Royal Opera House, a Science Museum, a Random Dance és a Nesta Future Fest is bemutatta. Fontosabb díjai: Place Prize elődöntő (2012), New Europe 100 Award (2015).
    Nina koreografált Deák Kristóf 2017-es Oscar díjas "Mindenki" című filmjében is.

    NAGYFI RICHÁRD
     Nagyfi Richárd, PhD halglató, a Kitchen Budapest kutató-fejlesztője. Adatbányászattal, gépi tanulással, mesterséges intelligenciával és virtuális valósággal foglalkozik. A KiBu-n belül végez kutatást a hordozható okoseszközök piacán és készít magyar nyelvű Chatbotokat. Rendezett BigData versenyt és kiemelten kutatja a virtuális valóság történelmét és mesterséges neurális hálókat.

    Ajánlatunk


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Ajánló


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016